Fikret Yeni: “Boşuna Kriz Beklemeyin”

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, AK Parti’nin kongreye gitmesinden dolayı kriz beklentisi içerisine girenlerin, beklentilerinin boşa çıkacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Fikret Yeni, “Genel başkanımızın partimizi 22 Mayıs'ta kongreye götürüyor olmasından dolayı kriz beklentisi içine girmiş olan CHP Adana İl Başkanı hemen mikrofon başına geçmiş ve aklı sıra bu işten kendine pay çıkarmaya çalışmış” dedi. Başkan Fikret Yeni, “Öncelikle bizim parti içi meselemiz, başka bir partiyi ilgilendirmeyeceği gibi, kurucu genel başkanımıza diktatör demek kimsenin haddine değildir. Bizim parti geleneğimiz de koltuk sevdası, koltuk için dava arkadaşımızı satma söz konusu olamaz. Genel başkanımızın partimizi kongreye götürmesi, bir bayrak yarışıdır. Siz, CHP'ye altı seçim yenilgisi yaşatan, CHP'nin oylarını bir puan bile arttıramayan hatta düşüren, kasetle iş başına gelen ve hala koltuğundan ayrılmayan genel başkanınızla ilgilenin. Siz ve partiniz darbe lafını kullanacak en son kişidir. Biz, kaset darbesi ile genel başkan seçmiyoruz. Biz her daim istişareyi ve liyakatı önceliyoruz” dedi.

‘BİZDE KOLTUK SEVDASI OLMAZ’

AK Parti’de koltuk sevdası olmadığını belirten Başkan Fikret Yeni şunları söyledi:

“CHP il başkanın şunu bilmesini isterim ki, 2002'den beri biz teşkilatlarımız ve milletimizle, birlikte AK Parti'yiz, birlikte Türkiye'yiz ve biz birbirimizin kardeşiyiz. Bizde koltuk sevdası olmaz. Makam derdi olmaz. Bizim için makamlar hizmet aracından başka bir anlama gelmez. Hiç bir makam davamızdan üstün değildir. Makamlar bize emanet edilen araçlardır. Ne siz, nede bir başkasının aramıza fitne sokmasına ve birliğimizi bozmasına asla izin vermeyiz. Kriz tacirleri 15 yıldır avucunu ovuştursa da, yine heveslerine yenik düşeceklerdir.

Sizin AK Parti'nin geleneklerini ve ilkelerini anlamaya siyasi tecrübeniz yetmez. Çünkü bizim sevdamız Türkiye'miz, bizim sevdamız davamız, bizim sevdamız milletimize yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerimizdir.

Kriz bekleyen, kriz için çaba gösteren odaklara da en net mesajı milletimizle beraber 15 yıldır veren bizler, 22 Mayıs'tan sonra da, yine aynı mesajı verecektir. Biz, AK Parti ve Türkiye'de herhangi bir şeyin krize dönüşmesine izin vermeyiz, kriz ihraç etmeye kalkanlar da başarılı olamaz. Kriz üreticileri ve ihracatçıları senaryo imal edip dursalar da sizin gibi, fitneyi aramıza asla sokmayız. Bizim 15 yıllık siyasi kültürümüzün özeti budur.”