Fikret Yeni'den, Akademisyenlere Tepki

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, yayınlanan bildiriyi sert bir dille eleştirerek, bildiriyi hazırlayıp altına imza atan akademisyenlere de tepki gösterdi. Başkan Yeni, “Ne yazık ki bu bildiri PKK seviciliğinden öteye geçememiş” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Fikret Yeni, “Genç dimağlarımızı emanet ettiğimiz, eğitimleri ve görevleri gereği hakkı adaleti ve insan haklarını önde tutmaları gereken 1100 akademisyenin bildirisi ne yazık ki PKK seviciliğinden öteye geçememiş. Teröristi ve eylemlerini meşru kılma niteliğinde, sanki meşru olmayan bir yerlerden alınan talimatı yerine getirme mahiyetinde bir bildiri olmuş” dedi. Bu bildiriye imza atanların da anayasanın emredici kurallarını en ağır şekilde ihlal ettiğini belirten Başkan Fikret Yeni, “Vatanını ve vatandaşını korumak uğruna bu ülke, şehitler verirken bu nasıl bir vicdanın tezahürüdür. Bu bildiriye imza atılırken, teröristlerce kurşunlanan kundaktaki bebeler, hemşireler, öğretmenler, polisler, askerler hiç mi gözünüzün önüne gelmedi. Aydınlar diye anılan, ama karanlık bir yüzü ifade eden bu isimlerin, iddia ve ifadeleri Türkiye Cumhuriyeti devletinin, teröre karşı koyduğu iradesini ortadan kaldıramaz. Terörün ülkemizde korkuyu ve kaosu ihdas etmesine hükümetimiz asla izin vermeyecektir. Devlet olmanın gereğinin ülkenin asayişini tüm alanlarda tesis etmek olduğunu bir an bile, hiç kimsenin aklından çıkarmaması gerekir” şeklinde konuştu.

PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği eylemleri de hatırlatan Başkan Fikret Yeni, “Terörün ülkemizde yaptığı tüm eylemleri hatta 2 gün önce Diyarbakır Çınar'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızı ve 5 aylık yavrumuzu ve o bölgedeki vatandaşlarımızın yaşadıklarını görmemek hiçbir vicdani, ahlaki, insani ve akademik değerle bağdaşamaz. Özetle, terör örgütlerini ve eylemlerini kınamak yerine terörü meşrulaştırmak için çaba sarf eden akademisyenleri kınıyor, onlara bu milletin ve devletin layık gördüğü bu sıfatı hak etmediklerini ifade etmek istiyorum” diye konuştu.