Fikret Yeni, ''Halkın talebine halkı yönetenler kulak versin''

‘Demokrasi Şehitleri Anıtı istiyoruz’ manşetimize destek veren Ak Parti Adana İl Başkanı Yeni, ''Halkın talebine halkı yönetenler kulak versin'' dedi.

15 Temmuz tarihinde FETÖ Terör Örgütüne mensup vatan hainlerinin gerçekleştirmeye çalışarak başarısız olduğu darbe girişimi sonrasında demokrasi nöbeti tutan Adanalıların Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye yaptıkları ve gazetemizin kamuoyunun gündemine taşıdığı  ‘Demokrasi Şehitleri Anıtı İstiyoruz’ haberinden sonra gazetemize açılamada bulunan Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ‘Doğru ve yerinde bir konuya parmak basmışsınız. Bu talep halkın talebidir. Halkı yönetenlerin de buna kulak vermesi gerekir. Biz parti olarak buna destek veriyor ve konuyu Büyükşehir Belediyesi Meclisine taşıyacağımızı belirtmek isterim’ dedi.

KENAN EVREN’İN İZLERİ KALKACAK

Ak Parti olarak Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemine ‘darbeleri çağrıştıran ve onun izleri olarak kalan tüm isimlerin bu kentteki yerlerden kaldırılması adına bir teklif hazırlayacağız’ diyen Ak Parti Adana İl Başkanı Yeni, bu teklif ile birlikte Uğur Mumcu Alanı’nda ‘demokrasi şehitleri anıtı’ yapılması teklifini de birleştirerek vereceklerinin altını çizip şunları söyledi. ‘Ağustos ayındaki meclis oturumunda Ak Parti gurubu olarak bu teklifi yapacağız. Sadece bununla da kalmayarak Adana’daki Kenan Evren ismi başta olmak üzere darbeyi anımsatan tüm isimlerin kaldırılması yönünde de bir teklif hazırlıyoruz. Demokrasi anıtının dikilmesi de halkın isteğidir. Halkın isteği karşısında yöneticiler görevlerini yaparak isteklerini yerine getirmelidir’