Fikret Yeni: “İstiklal Marşımız Milletimizin Onur Belgesidir”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Fikret Yeni, 95 yıl önce TBMM’de ayakta alkışlanarak kabul edilen İstiklal Marşı’nın milli yükselişin sembolü olduğunu belirterek "İstiklal Marşımız milletimizin onur belgesidir" dedi.

Başkan Fikret Yeni, İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yılı münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Milletin vatan sevgisi, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhu en derin ve gerçek anlamıyla rahmetli Mehmet Akif Ersoy’un mısralarında ifade bulmuştur. İstiklal Marşımızın kabulünün 95’inci yıl dönümünü kutluyor, bu vesileyle milli şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

İstiklal Marşı’nın, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belge olduğunu belirten Başkan Fikret Yeni, “Milletimizi meydana getiren bütün fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu, bu gönül birliğini dinmez bir coşkuyla ilelebet muhafaza edeceğiz.

TBMM’de ayakta alkışlanarak kabul edilen İstiklal Marşı’mız milli yükselişin sembolü, milletimizin onur belgesidir. Çünkü Türk milleti içinde yaşadığı vatanı büyük mücadeleler vererek kazanmış, sonrasında da çok badireler atlatmıştır. Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşı’nda anlamını bulan mücadelenin şuuruna vararak atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır.

Bu düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 95’inci yıl dönümünü kutluyor, milli şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün istiklal kahramanlarımızı rahmetle anıyorum” diye konuştu.