Fikret Yeni, ''Sözlü, Yanlış İşler Yapıyor''

Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, basın mensupları ile her 3 ayda bir toplantı yapma kararı alarak ilk toplantıyı dün basın mensuplarıyla gerçekleştirip Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye sert eleştirilerde bulundu.

Basın toplantısında hükümetin icraatlarından bahsedip Adana Büyükşehir Belediyesi'nin başkanının doğru tespitlerde bulunup yanlış işler yaptığını kaydeden Ak Parti İl Başkanı Yeni, ‘belediye başkanı olur olmaz suya zam yapmak, mazot pahalı iken öğrenci yolcu taşıma ücretlerini 1 liraya indirip mazot tekrar ucuzladığında öğrenci ücretlerini 1 lira 75 kuruş yapmak yanlışlığın kendisidir. Ben iyi bir hizmet yaptığına şahit değilim. Normal, rutin belediyecilik hizmetleri dışında bir hizmet göremiyorum. Gören var ise çıksın söylesin' dedi.


Adana'da tarıma dayalı sanayi ve ticaretin gelişimi için harekete geçtiklerini belirten Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Adana metrosunun devri konusunda yanlış anlaşılmaları ortadan kaldıracak açıklamalarda bulundu. Adana'nın üzerinden metro yükünü kaldırıp 78 milyon Türk halkının üstüne yıkmanın da doğru bir anlayış olmadığını ifade eden Yeni, Adana'daki imar yanlışlıklarına da değinip Çevre Bakanı Demet Gül Sarı'nın Adana ve yerel yönetimler için bir şans olduğunu belirtti.
Seyhan Belediye Başkanı ile bir araya geldiklerini ve şehrin her yönden kalkınması adına tüm belediye başkanlarına katkı koymaya hazır olduklarını belirten Yeni, Başkan Hüseyin Sözlü'nün seçim beyannamesinden Seyhan adına çok vaatlerinin olduğunu hatırlatıp ne yazık ki Seyhan'a bir çiviyi dahi çakmadıklarını söyledi. Seyhanlının da bu anlamda Hüseyin Sözlü'ye en güzel yanıtı sandık önlerine geldikleri zaman vereceklerinin altını çizdi.


Adana'ya 21 milyarlık yatırımın hükümet tarafından yapıldığını belirten Yeni, Sağlık ve Adliye binalarında ön plana çıktıklarının örneklerini sundu. Stadyum hizmetini de değerlendirip yerel yönetimlerin bu hizmetlere ulaşımda trafik sorununun çözmemeleri halinde Ak Parti Hükümetinin yaptığı bu hizmetlerin vatandaşlar için aksine çile haline gelebileceğini kaydedip ‘o zaman da sorunu Karayolları ile çözeriz' yaklaşımında bulundu. Şehrin acilen trafik master planının çıkarılmasını da isteyen Yeni örneklerle trafik sorunun çözümünde yaklaşım sergiledi.


Adana'da geçmişin özlenilir hale geldiğini de belirten Ak Parti İl Başkanı Yeni, bir soru üzerine Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün parti tarafından disiplin kuruluna sevk edilmesinin parti süreci olduğunu belirtip kendisinin olaylar hakkında fazlaca da bilgi sahibi olmadığını ve parti genel merkezine ulaşan bilgilerden haberdar olmadığını belirtti. İl Başkanı Yeni, basın toplantısını Büyükşehir Belediyesi üzerine yaparcasına açıklamalarını sürdürüp basın mensuplarından gelen sorulara da Ak Parti açısından yanıt verdi.