Fırsatçılar iş başında

Adana'da pandemiyi ve tam kapanmayı bahane eden market ve süpermarketlerin reyonlarındaki ürünlerine günübirlik olarak zam yaptıkları ve etiketleri sürekli değiştirdikleri gözlenirken aynı marka ürünlerin 3 değişik ilçede fiyatla satıldığı gerçeği ortaya çıktı.

Adana’da pandemiyi ve tam kapanmayı bahane eden market ve süpermarketlerin reyonlarındaki ürünlerine günübirlik olarak zam yaptıkları ve etiketleri sürekli değiştirdikleri gözlenirken aynı marka ürünlerin 3 değişik ilçede fiyatla satıldığı gerçeği ortaya çıktı.

VATANDAŞIN PARASINI CEBİNDEN ALIYORLAR!

Ramazan ayında vatandaşları adeta sömüren bu marketlerin denetiminin yetersiz şekilde yapılması, etiket kontrollerinin yapılmaması nedeniyle fırsatçıların harekete geçtikleri belirtiliyor. Gazetemizin yapmış olduğu tespite göre aynı marka ürünün Yüreğir’de 30, Seyhan’da 35 ve Çukurova’da ise 44.29 TL’den satılması da ‘semtlere göre fiyat’ gerçeğinin yaşandığını resmen belgelemiş oldu. Satılan ürün çay firmasına ait ürün olup diğer ürünlerde de bu ve buna benzer manzaraların yaşandığını görünce konuyu şikayet ederek resmi mercilere iletmek görevimizi de yapmak ihtiyacı duyduk. Adana’da market ve süpermarketlerin denetiminin yetersizliği karşısında yetkili mercilerin nasıl bir açıklama yapacakları da merak konusu oldu.