"Futbol akademisini kurmak istiyoruz"

Türkiye futbol 3.liginde mücadele eden Ceyhanspor'da Başkan Metin Kalkavan, alt yapıya önem vereceklerini ve hedeflerinin futbol akademisini kurmak olduğunu açıkladı.

Türkiye futbol 3.liginde mücadele eden Ceyhanspor'da Başkan Metin Kalkavan, alt yapıya önem vereceklerini ve hedeflerinin futbol akademisini kurmak olduğunu açıkladı. Kalkavan, Adana’nın profesyonel konumundaki 3. takımı olduklarını kaydedip, ”Teknik ekip, futbolcular ve bizler genç ve dinamik bir ekip olarak yola koyulduk. Çok heyecan duyduğum bir projenin içinde olmaktan mutluyum. Başarılı olacağımıza inancım tam.” Dedi.

DoubleTreeby Hilton’da gerçekleşen basın toplantısına Ceyhanspor kulüpBaşkanı Metin Kalkavan'ın yanı sıra Sportif Direktör Alper Aslan ve Teknik Direktör Serhat Koç'ta hazır bulundu. Başkan Kalkavan takımı oluştururken bir hedef belirlediklerini, son anlarda yeni ve genç bir kadro oluşturarak, lige başladıklarını söyledi.

Başkan Metin Kalkavan, dün ve bugün yerine daha çok yarına baktıklarını da anlatarak, bir proje dâhilinde hareket ettiklerini anlatarak,“Buproje olmazsa bende buraya gelmezdim. Yurt dışında bulundum. Gelecek akademiyi kurmak istiyoruz. Alt yapıya çok önem veriyoruz. Hollanda'dan Ultrecht'i takımını örnek alıyoruz. Alt yapıda yetiştirip, dünyaya açılmak istiyoruz. Geçmişte bu bölgeden çok yetenekli oyuncular çıkmış ve tarihlerde bunu gösteriyor. Adana Demirspor kulübüyle iyi ilişkilerimiz var. Tabki ki, Adanaspor'lada sıcak temaslarımız var. Ceyhan ilçe takımı olabilir ama potansiyel olarak kuvvetli bir yer. Burayı harekete geçirmek istiyoruz. 3.lig ortalamalarında federasyon teşvikini en çok alan kulüp olacağız. İki hafta kendi evimizde oynayacağımız maçlar bizim için çok önemli." Diye konuştu.

Sportif Direktör Alper Aslan ise medyanın içerisinden biri olarak proje endeksli Ceyhanspor'da görev yaptıklarını belirterek "Ceyhanspor yetiştirici bir takım haline gelecek. Gümüşhane maçında kısa sürede çok genç oyunculara şans verildi. 3-5-10 yıllık bir hedef belirlendi. Tarama ekiplerimiz olacak. Adana potansiyel olarak çok iyi. Transferleri son 15 güne sıkıştırmak zorunda kaldık. Zamana ihtiyacımız var ama yinede üst lig hedefimiz olduğunu unutmuyoruz" şeklinde konuştu.

YARINLARIN TAKIMINI YARATMAK

Ceyhanspor Teknik Direktör Serhat Koç ise, ilk antrenmanlara 22Ağustos’ta başladıklarını, kısa süreçte 15 antrenman ile hazırlık maçı dahi oynamadanligde ilk maçlarını Gümüşhane ile oynadıklarına değinerek, alınan bir puanın önemli olduğuna dikkat çekti.

Serhat Koç,” Başkanımız Metin Kalkavan’ın da anlattığı gibi bir proje takımı olduğumuzu söyleyebilirim. Yarının takımını yaratmak niyetindeyiz. Başkanın fikirleri beni Ceyhanspor'da kalmaya ikna etti. Şu an fiziksel olarak biraz gerideyiz. Gayretli bir ekibe sahibiz. Tesis açısından sıkıntımız var. Hazırlıklarımızı Adana'da sürdürdük. Ama bahanede üretmiyoruz. Edirnespor ile oynayacağız. Tek hedefimiz 3 puan almak. Sporseverleri maçımıza bekliyoruz. Ekim ayı gibi de tam hazır olacağımıza inanıyorum. Gayretli bir ekibe sahibiz. Biraz sabır ve destek ve hoşgörü bekliyoruz. Yapacağımız sıkı antrenmanlarla Ekim aynın ilk haftası hem fiziksel, hem de mental olarak hazır hale geleceğiz. “diyekonuştu.