Gazetecilere yapılan yakışmadı

Adana derbisi dostluk içerisinde geçerken gazetecilere TFF yetkilisinin yaklaşımı bir hayli tepki topladı.

Adana derbisi dostluk içerisinde geçerken gazetecilere TFF yetkilisinin yaklaşımı bir hayli tepki topladı. Adanalı gazeteciler stada girişte ateşimizin ölçülmesi ve HES koduna bakılması için görevli aradık. Baktık kimse yok. Haliyle Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden görevli kimseyi göremeyince ateşimiz ölçülmeden, HES koduna bakılmadan stada giriş yaparak basın tribünündeki yerimizi aldık.

Tribünde otururken stattaki TFF temsilcisi yani saha komiserinin tutumunu hayretler içerisinde izledik. TFF temsilcisi, Foto muhabirlerini koronavirüs testi zorunlu olmadığı halde maç başlamadan önce "Risk taşıyorsunuz" diyerek kale arkasına gönderdi. Foto muhabirlerinin

Ne maç öncesinde ne de maçın hemen başlangıcındaki seramonide fotoğraf çekmelerine izin vermedi. TFF temsilcisi bununla yetinmeyip sürekli olarak cep telefonuyla basın tribününün fotoğrafını çekti.

 

Tamam elbette koronavirüs tedbirlerinden dolayı bunlar yapılmalı diye kabul ediyoruz. Peki o zaman sorarla stada girerken ateşimiz ölçülüp, HES kodu kontrolü yapılmadı. TFF temsilcisi sadece gazetecilere yönelik böyle bir tavır takınırken, protokol tribünü ile futbolcu yedek kulübesindeki sosyal mesafe kurallarının ihlalini görmezlikten gelmesi dikkatleri çekti.

GAZETECİDEN KAMPANYA

TFF Temsilcisinin bu tutumuna tepki olarak Adanalı gazetecilerden Soner Kan, sosyal medya hesabından ‘’Gelin bu ayıba hep birlikte bir son verelim.. #gazeteciyesahipçık hashtagi ile bize destek verin.. Sesimize ses, yorumlarınızla bize güç verin.. @TFF_Org 'yi ekleyin yorumunuza ve bize desteğinizi verin’’ kampanyası başlattı.