''Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir”

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Coş, ''Sevgili Öğretmenler'' başlığıyla yayınladığı mesajında,  ''Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir” diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır'' ifadesini kullandı.

''Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın, yetiştirilmesi ise ancak ve ancak eğitim ve öğretim ile mümkün olacaktır'' diyen Coş,şunları kaydetti:

 

''Bu süreçte en büyük görev ve sorumluluk, bugüne kadar olduğu gibi; Görevlerini fedakârca yerine getirerek, memleketin her köşesinde seve seve görev yapmış, sadece öğrencilerine değil, içinde bulunduğu topluma da ışık saçmış, rehber olmuş öğretmenlerimize düşmektedir.

Kıymetli öğretmenlerimiz;

Sizlere çok güveniyoruz. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Öğretmenler geleceğimizin mimarlarıdır. Amansız bir güç yarışının yaşandığı dünyamızda, bu yarışın galibi kuşkusuz ki iyi eğitilmiş insan gücüne önem veren milletler kazanacaktır. Çağımız, bilgi ve teknoloji çağıdır. Bilgiyi, teknolojiyi yakalayamayan toplumlar, hem ekonomik, hem kültürel, hem de siyasal alanda bu yarışta geride kalacaklardır. Bu yarışta en büyük sorumluluk ve görev de öğretmenlere düşmektedir. Öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada hür, onurlu ve saygın bir toplum olarak yer almaya devam edeceğimize en ufak bir endişemiz yoktur.

Bu nedenle, çocuklarımızın ve gençlerimizin, özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen, milli ve manevi değerlere saygılı, demokratik değerlere bağlı bireyler olarak yetişmelerine özen göstermeliyiz.

Bu vesileyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, görevi başında Şehit düşmüş, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum. Nice 24 Kasımlarda, Atatürk'ün çizdiği çağdaş medeniyet yolunda ilerlerken, yüreğimizden sevgi, yüzümüzden tebessüm hiç eksilmesin diyor, siz öğretmenlerimize aileleriniz ve sevdiklerinizle birlikte sağlık, huzur ve başarılar diliyorum.''