Gelir getirici fidanlar toprakla buluştu

Adana ve Osmaniye'de 33 köyde toplam 65 bin gelir getirici fidan toprakla buluşturuldu.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğünce 2015'de uygulamaya konulan "5000 Köye 5000 Orman Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları Eylem Planı” çerçevesinde, Adana ve Osmaniye’de çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında, 2 kentteki  33 köyde toplam 65 bin gelir getirici fidan toprakla buluşturuldu.

Orman köylüsüne yeni gelir kapısı açacak olan proje kapsamında bugüne kadar Adana İlinde 62, Osmaniye İlinde ise 16 orman köyündeki yaklaşık 8000 dekar alan badem, ceviz, fıstıkçamı, defne, mahlep, dut, aşılı zeytin gibi gelir getirici türlerle ağaçlandırıldı.

Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü tarafından takip ve kontrol edilen çalışmaların yıllık programlar dâhilinde 2019 yılına kadar devam edecek.

Bölge Müdürü İsmet Erol, bozuk orman alanlarında tesis edilen gelir getirici ormanların tamamının  orman teşkilatı tarafından oluşturulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 ‘’Bu alanların etrafının çevrilmesi, fidanların temini ve dikilmesi, 3 yıl boyunca bakımı ve masrafları orman teşkilatımız tarafından yapılacak, geliri ise tamamen orada yaşayan vatandaşlarımızın olacak. Daha sonra ağaçlandırılan alanlar parsellere bölünerek köylülere kura ile dağıtılacak.’’