Genç gazetecinin acı vedası

Adana basının acı kaybı. Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü’nde muhabir görev yapan 35 yaşındaki Abdulgafur Kılıç, hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Kılıç için Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde bir tören gerçekleştirildi. Meslektaşları, Kılıç’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı, gözyaşları sel olup aktı.

Genç yaşında kansere yenik düştü. Adana’da bir süredir kanser tedavisi gören 35 yaşındaki gazeteci Abdulgafur Kılıç, hayatını kaybetti. Kılıç için Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) bir tören düzenlendi. Törende meslektaşları Abdulgafur Kılıç’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Tabutunu omuzlayıp, gözyaşı döktü.

 

KANSERE YENİK DÜŞTÜ

Yaklaşık 15 gün önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde kanser tedavisi görmeye başlayan ve 2011 yılından bu yana da Anadolu Ajansı (AA) Adana Bölge Müdürlüğü’nde ‘muhabir’ olarak görev yapan 35 yaşındaki Abdulgafur Kılıç, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Kılıç için ilk tören, ÇGC Hizmet Binası’nda yapıldı. Acı haberi alan meslektaşları, ÇGC’ye akın etti.

 

MESLEKTAŞLARI DA ORADAYDI

Bir süredir kanserle mücadele eden oğullarını bir an olsun yalnız bırakmayan baba Mehmet Kılıç ve anne Perihan Kılıç, oğullarının ölüm haberiyle adeta yıkıldı. Cenaze töreninde güçlükle ayakta duran Kılıç çiftine yakınları teselli etmeye çalıştı. Abdulgafur Kılıç ile birlikte görev yapan meslektaşları da Kılıç’ı bu son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Törendeyse gözyaşları sel olup aktı.

 

BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, buradaki konuşmasında acılı aileye başsağlığı dilerken, Adana basın camiası olarak yaşadıkları kayıp nedeniyle büyük bir üzüntü içinde olduklarını dile getirdi. Abdulgafur Kılıç’ın başarılı bir gazeteci olduğunu ve hatıraları ile yaşayacağını ifade eden Esendemir, “Abdulgafur’u çok genç yaşta kaybettik. Toprağı bol, mekanı cennet olsun. Allah ailesine ve tüm sevenlerine sabır versin” dedi.

 

MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Abdulgafur Kılıç için dualar okundu, sonrasında meslektaşları Kılıç’ın tabutunu omuzlayarak, cenaze aracına yerleştirdi. ÇGC’deki törenin ardından Kılıç’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Mardin’in Midyat ilçesine Şenköy’e gönderildi. Cenaze törenine de; CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Eskimez, AA Adana Bölge Müdürlüğü Başmuhabiri İsmail İçer de hazır bulundu.

 

VALİ BÜYÜK’TEN BAŞSAĞLIĞI

Öte yandan, şehir dışında olduğu için cenaze törenine katılamayan Adana Valisi Mustafa Büyük, AA Adana Bölge Müdürlüğü muhabirlerinden Abdulgafur Kılıç’ın ölümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Büyük, mesajında; “AA muhabiri Abdulgafur Kılıç’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, Anadolu Ajansı çalışanlarına ve basın camiamıza başsağlığı diliyorum” ifadesini kullandı.

 

ABDULGAFUR KILIÇ KİMDİR?

4 Eylül 1981 tarihinde Mardin’de dünyaya gelen Abdulgafur Kılıç, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 2011 yılından bu yana Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü bünyesinde muhabir olarak görev yapan Kılıç, Adana’dan önce Hatay’da haber çalışmalarında bulunuyordu. Kılıç, yaklaşık 2 yıldan bu yana kentteki gündemi yakından takip ederken, özellikle Adana Adliyesi’ndeki başarılı haberleriyle dikkat çekiyordu.