"Genç Ofis" irtibat büroları açıldı

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi Kredi Yurtlar Kurumu’nda "Genç Ofis" irtibat büroları hizmete girdi.

Gençlik Merkezi Müdürü Senem Açıkgöz, Sabancı Kız, Fevzi Çakmak Kız, Sümer Erkek ve Adana Erkek Öğrenci Yurtlarında “Genç Ofis”  irtibat bürosu için hazırlıklar tamamlandığını belirtti.

Açıkgöz, irtibat büroları sayesinde Gençlik Merkezi’nin faaliyetlerinin duyurulacağını ifade etti. Açıkgöz, şunları kaydetti:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde kurulan, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda ‘Genç Ofis’ Gençlik ve Spor Bakanlığımızın projeleri ve Adana Gençlik Merkezimizin faaliyetleri tanıtılacak. Yurtlarda açılan ofislerde Gençlik Liderimiz Gamze Gören Sabancı Kız Öğrenci Yurdu’nda, Hatice Kaya Fevzi Çakmak Kız Öğrenci Yurdu’nda, Cengizhan Kaya Sümer Erkek Öğrenci Yurdu’nda ve Oğuzhan Gürhani Adana Erkek Öğrenci Yurdu’nda farklı alanlarda yapılan kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin gençlerimizle buluşmasını kolaylaştıracaklar.”

Türkiye genelinde çalışmaları devam eden “Genç Ofis” projesi sayesinde gençlerin boş zamanlarını spor yaparak değerlendirebileceğini ifade eden Açıkgöz konuşmasına şöyle devam etti:

“ Merkezimizce hafta içi her gün hizmet verilecek olan “Genç Ofis” sayesinde etkinlikler, kurslar, geziler ve kamplar gibi faaliyetler de tanıtılacak. Böylece gençlerimizin daha donanımlı, akademik eğitimin yanı sıra sosyal ve sportif alanda yetişmelerine katkı sağlanmış olunacak.”

-GENÇ GİRİŞİMCİLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT-

Kendi işini kurmak isteyen gençlerin önünün açılacağını ifade eden Açıkgöz, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokol çerçevesinde kendi işini kurmak isteyen 18-29 yaş aralığındaki gençler için ‘Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm’sloganıyla Adana Gençlik Merkezinde gerçekleştirilecek ‘Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ tanıtımları Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı ‘Genç Ofis’ irtibat bürolarında gerçekleştirilecek” dedi.

Bu arada, Gençlik Merkezleri liderleri, Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile ilgili irtibat bürolarına tanıtım afişlerini asıp gençleri bilgilendirdiler.