Gençlik Meclisi'nden dikkat çeken etkinlik

Seyhan Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin, Kent Konseyi toplantı salonunda düzenlemiş olduğu "Demokratik Yaşam,Demokratik Davranış biçimleri" konulu "Etkileşim Grubu" etkinliği büyük ilgi gördü. Cuma günleri saat 18:00'da başlayan oturumlar toplam altı hafta sürdü.

"Etkileşim Grubu" Lideri Yardımcı Doçent Psikolog Yalçın Ortakale tarafından gerçekleştirilen oturumlarda "eşleşme yöntemiyle etkin dinleme ve ben diliyle demokrasi anlayışını dile getirilmesi",Gerçekçi olmayan sözcükler ve gerçekçi olmayan deyimlerin belirlenmesi ve kullanılmaması"," İnsanın doğası ve toplumsallaşma süreci", "İnsancıl psikoloji(Hümanistlik) temel gereksinmelerin zamanında ve ölçüsünde karşılanmasının önemi ve kendini gerçekleştirme"," Kendini gerçekleştirmekte olan bireylerin temel özellikleri"," Kendini gerçekleştirmekte olan bireyin temel özellikleri ile demokratik yaşam ve demokratik davranış becerisinin kazanılması", konuları işlendi.

Yardımcı Doçent Psikolog Yalçın Ortakale, ‘’Ggençlerin demokratik yaşam ve demokratik davranış biçimleri gibi kavramları Psikoloji biliminin yardımıyla anlamaya çalışmaları sevindirici bir olay. Düşünen,düşüncelerini ifade edebilen, insanları anlamaya çalışan bir gençlik toplum adına büyük bir kazançtır’’ dedi.

Seyhan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Anıl Düzdöl de, ‘Yalçın Ortakale gibi değerli bir hocamızla tanışmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Kendisine çok şey borçluyuz ve bundan sonraki süreçte de ilişkilerimiz sürecek dedi. Günümüzde en çok tartışılan,değişik kişi ve çevrelerce farklı tanımlanan "Demokrasi ve bireyin demokratik davranış şekilleri" kavramlarının Psikoloji biliminden faydalanarak  anlamaya çalıştık. Değerli hocamız Yardımcı Doçent Psikolog Yalçın Ortakale'ye ne kadar teşekkür etsek azdır’’ diye konuştu.

Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri Eyüp Sebici ile Perihan Taşçılar ise ‘’Düzenlenen oturumlar ile çok şey kazandığımızı düşünüyoruz. Bugüne kadar doğru bildiğimiz bir çok şeyin aslında doğru olmadığını öğrendik. İnsanları dinlemeyi,anlamaya çalışmayı en önemlisi de insanları düşünce ve davranışlarından dolayı yargılamamayı öğrendik’’ dediler.