Gökçe, ''Hukuk yerini buldu''

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Salih Gökçe, başkan olmadığı zaman belediye meclisini meclis başkan vekilinin yönetmesi gerektiğini belirterek, bu konuda yasaya aykırı davranıldığını öne sürüp keyfi uygulama olarak gördüğü bu konuyu yargıya taşıdı. Adana 1.İdare Mahkemesi'de Gökçe'yi haklı bularak ‘kanuna aykırı olan bu uygulamanın reddine' karar verdi.

2014 yılının Kasım olayında gerçekleşen olayda, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün il dışında olduğu gün vekaletini verdiği isimler olan MHP'li Murat Cevheri Bucak'ı ve MHP'li Ramazan Akyürek'i ‘vekil' tayin etti. Bu isimlerin Başkan Vekili olması nedeniyle de oturumların yapıldığı günlerde meclise Salih Gökçe'nin değil de başkan vekili olarak koltuk emanet edilen Bucak ve Akyürek'in oturmaları sağlanmıştı. İşte bu gelişmelere Salih Gökçe tepki gösterip "Bu durum nefsane arzuların tatmini değildir. Benim kaygım meclis kararları kadük kalır ve Büyükşehir Belediyesi bütçesiz kalabilir. Çünkü yasaya aykırı olarak meclis başkan vekilinin yönetmesi gereken meclisi bütçe görüşmeleri sırasında belediye başkan vekili yönetmiştir" demişti.

ALINAN KARARLAR YOK HÜKMÜNDE


Türkiye genelinde 1780 belediyenin bu hukuksuz uygulamayı yaptığına işaret eden MHP'li Salih Gökçe, Adana 1.İdare Mahkemesi'nin davanın asıldan bozumla kararı alınması ile hukuksuz uygulamaya son verildiğini ve alınan kararında tüm belediyelere emsal karar olacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin konuyu Danıştay'a götürme hakkının olduğunu da söyleyen Gökçe, ‘Keşke böyle bir şey yapsalar. Danıştay'ın kararı da artık kesinleşir' diyerek haklılığının arkasında durdu. Meclis Başkan Vekillerinin oturumu yönetmediği toplantılarda alınan tüm kararlara bir vatandaş itiraz etse bu kararların yok hükmünde olduğunu da söyleyen Gökçe, ‘belediye böyle yönetilmez' sözleriyle de tepki gösterdi.

GÖKÇE BUGÜN MECLİSTE KONUŞACAK


‘Hukuksuzluğun bir parçası olmak istemiyorum' diyerek tepkisini o tarihlerde yapılan oturumlara katılmayarak ortaya koyan Salih Gökçe, Anayasanın 2. Ve 125.maddelerinin de bu kararla iade edildiğini belirtip ‘Yasa ve kanunları tanımayanlara hukuk ders verdi. Artık bu belediyede yanlış yapmamak gerektiğini de birileri öğrenecek' dedi. Bugün başlayacak olan Şubat 2016 meclis oturumlarında mahkeme kararı ve bu anlamda belediyenin yaptığı yanlışları meclis kürsüsünden dile getirmesi beklenen Salih Gökçe'nin 1 Nisan 2016 tarihine kadar seçilmiş meclis başkan vekili olarak görevi devam ediyor. Salih Gökçe'ye bu mücadelesinde CHP'li Vahap Çolak'da destek vermişti. Kaşif Barut ise o tarihte hukuksuz uygulamayı savunmuştu.