Gülaçtı, ''İlk Yıl ‘Halaylarla’, İkinci Yıl ‘Hayallerle’ Geçti''

AK Partili Ozan Gülaçtı Büyükşehir Belediyesinin Son İki Yılını Değerlendirdi. Gülaçtı, ''İlk Yıl ‘Halaylarla’ ve İkinci Yıl ‘Hayallerle’ Geçti'' dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, MHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, Adana’nın birinci yılını ‘Halaylarla’ ikinci yılını da ‘Hayallerle’ heba ettiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ile Başkan Baş’ın savunduğu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü eleştirerek Adana’nın 2 yılının boşa geçtiğini söyledi. MHP il başkanın geçen hafta yaptığı basın toplantısında, MHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını ileri sürdüğü hizmetleri sıraladığını hatırlatan Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, “MHP’li başkan, yepyeni iken 2 yılda 2 kere değiştirdikleri ve çalışmaya başladılar mı hiç bitmek bilmeyen kaldırım yenilemeleriyle övünmüş.

‘VATANDAŞLAR ÇUKURLARA DÜŞÜYOR’

Sorarım yeniledik diye övündüğünüz kaldırımlarda vatandaş çukura düşüyor, 500 metre yeri 8 ayda yarım yamalak bitirebildiniz. Ucundan başlayıp ta aylarca bitmek bilmeyen çalışma yaptığınız bölgelerde esnaf kan ağlıyor, vatandaş rezil oluyor. Bunlar mı sizin gurur kaynağınız?  Ufacık zehir uçağını indirdik diye utanmadan övündüğünüz yolun 6 ay da ne hale geldiğini, yaptığınız işlerde ki kalitesizliği gidip yerinde gördünüz mü?” dedi.

‘ASBESTLİ BORULAR HALA DEĞİŞMEDİ’

Verilen vaatlerin yerine getirilmediğini belirten Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, “Suya kavuşturduk diye övüneceğinize 2015'te değiştireceğiz diye söz vermenize rağmen Kozan'a, Ceyhan'a asbestli borularla giden zehirli suyun borularını 2 yılda niye 1 metre bile değiştirmediniz? Oradakileri niçin zehirli suya mahkum ediyorsunuz? Yağmurda kilitlenen altyapı için 2 yıldır niye bir çalışma yapmadınız? Yağan yağmurlarda Adana'yı denizle buluşturmanız mı büyük projeniz idi? ASKİ gibi belediyeye para aktarma gücüne sahip olan bir kurumu nasıl maaş ödeyemez, hacizlerle boğuşur hale getirdiniz? Bu mu gurur kaynağınız? İşçi sayısı çok deyip size yakın olanları almak için çıkardığınız işçiler miydi sizin büyük projeniz, yoksa ‘Ceyhan Büyükşehir Belediyesi' miydi? Sahte diplomalı çalışanlarımız da oldu sayenizde.

‘AK PARTİLİ BELEDİYEYE SORSAYDINIZ’

Hemşehrilerimize hizmet gelsin diye hiçbir siyasi kaygı gütmeden destek verdiğimiz altyapı kredisini alacak projeyi dahi yaklaşık 1 yıldır niçin hazırlayamadınız? Komşu il Gaziantep'e danışsaydınız bari. Onlar aldı krediyi inşaata başladı bile. Suyu ucuzlatacağız diye gelip, gelir gelmez ilk fırsatta su maliyeti en ucuz şehirlerden olan Adana'da suya yaptığınız zam mıydı, hemşehrilerime desteğiniz?  Yoksa yüzde 30 ucuzlayan mazot karşısında öğrencilere yaptığınız yüzde 75 ulaşım zammı mı sizin gurur kaynağınız? İşgal edilmesine göz yumduğunuz parklar, yeşil alanlar, vergisini kirasını ödeyen geçim derdinde ki esnafa rakip olsun diye her köşe başına yerleştirdiğiniz büfeler mi hizmet atağınız?” şeklinde konuştu.

‘HİZMET Mİ, EZİYET Mİ?’

Adana’nın çözülmesi gereken önemli sorunlarından birinin de şehir trafiği olduğunu kaydeden Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Artık kilitlenen trafik için hani nerde çözüm önerileriniz, projeleriniz? Niçin 2 yıldır her ortamda söylememize rağmen hazırlamadınız trafik sorununa çözüm olacak 'Ulaşım Master Planı'nı? Hizmet atağı diye bahsettiğiniz şey vatandaşa eziyet atağı mı yoksa? Yoksa hizmet atağından kastınız meclis çoğunluğunuzu kullanarak parsel bazında bireylere sağladığınız ve çoğu da mahkemelerce iptal edilen imar avantajı mı? Elinde çok büyük bütçesi ve imkanları olan bir belediye olarak yaptığınız asfaltla yol açtık diye övünmeniz hizmet ufkunuzun darlığının açık göstergesidir. Tabi ki yapacaksınız. Bir belediye olarak bırakın yapmak zorunda olduğunuz işlerle gururlanmayı da bu şehirdeki hemşehrilerimin yaşam kalitesine ne kattınız? Nerde o vaat ettiğiniz projeleriniz? Bir Adanalı olarak soruyorum.


‘VAATLERİNİZ KİTAPÇIKLARDA KALDI?’

Söz verip de seçilmenizi sağlayan projeleriniz kitapçıklarda mı kaldı? Seçim bitene kadar mıydı vaatleriniz? Animasyon, maket yapmaktan öteye gidemeyip bir çivi bile neden çakamadınız. Yapamayacaktınız madem niye böbürlene böbürlene anlattınız. 1 yıldır her yerde anlatıp ta, parasını meclisin vermesine rağmen çarçur ettiğiniz, adını koyup kendini unuttuğunuz köprünün temeli nerede? Bir meclis üyeniz davet etmişti aylar önce temel atmaya. Dediği gün biz gittik, siz neredeydiniz, temeliniz neredeydi? Maşallah sizler de laf çok icraat yok. Ancak Adanalı hemşehrilerim sizin gerçek yüzünüzü gördü. Yerel seçimlerden sonraki tüm seçimlerde hizmetin geldiğini ve geleceğini gördükleri AK Parti'ye teveccüh gösterip Adana’da açık ara farkla birinci parti yaparken sizi dibe vurdurdu. Hemşehrilerim mesaj verdi, ancak siz hala anlayamıyorsunuz? 2 yıldır hep konuştunuz, mangalda kül bırakmadınız, ancak halay çekmekten hizmet yapmayı unuttunuz. ‘Halaylarla’ geçirdiğiniz ilk yılın ardından ikinci yılı da ‘Hayallerle’ geçirdiniz.”