Güldal, Destek prim ödemeleri hazır

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal devletin her zaman üreticiyi, sanayiciyi ve tüketiciyi desteklediğini, buğday hasadı biter bitmez TMO'ya ürününü döken üreticilerin destek prim ödemelerinin hazır olduğunu söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal , devletin her zaman üreticiyi, sanayiciyi ve tüketiciyi desteklediğini, buğday hasadı biter bitmez TMO’ya ürününü döken üreticilerin destek prim ödemelerinin hazır olduğunu söyledi.

 

Güldal, Adana Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek sektör temsilcileri ile buluştu, TMO faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sektör temsilcilerinin sorunlarını dinledi.Hasad dönemlerinde Adana Ticaret Borsasını sürekli ziyaret ettiğini belirten TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, “Bu sene hasad biraz gecikti. Fiyat açıklamak için Ankara’da daha fazla mesai sarf etmek gerekti. Bölgeyi dolaşarak gözlem yapıyoruz. Gözlemlerimizi toparlayıp, Ankara’da değerlendirmesini yapacağız. Bu ziyaretlerimizde sizlerin görüş ve fikirlerinizi alıp, değerlendirmeler yapıyoruz. Sizlerin görüşleri bizler için çok önemlidir. Ülke olarak daha objektif, daha etkili bir müdahale yapmak için daha etkili bir alım politikası belirledik. Adana hasadı tamamladı ama diğer bölgeler başlamadı. Randevular başladı ama henüz TMO alımlara başlamadı. Bu yıl tüm paydaşlara bereketli bir sezon diliyorum’’ dedi.

 

Güldal, devletin her zaman üreticiyi, sanayiciyi ve tüketiciyi desteklediğini, buğday hasadı biter bitmez TMO’ya ürününü döken üreticilerin destek prim ödemelerinin hazır olduğunu söyledi.

 

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan da Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişmesine katkıda bulunmaya yönelik olarak üyelerinin, dolayısıyla sektörün, ulusal ve uluslararası düzeyde rehabilitasyonunun, etkinliğinin ve veriminin geliştirilmesini, artırılmasını sağlamak vizyonuyla hareket ettiklerini söyledi.

 

Tezcan, “Çiçeği burnunda bir başkan olarak ilk toplantımızı Adana’da yapmak istedik. Bu vesile ile de sizlerle birlikteyiz. Sezon yeni başlıyor. Adana’da sizler aşağı yukarı Türkiye’nin fotoğrafını belirliyorsunuz. Adana’dan çıkacak sonuç; Türkiye’ye şamil olabiliyor. Hasadın ilk başladığı Çukurova’da ne oluyor? Ne bitiyor? Sanayiciler olarak izlenimlerimizi tespit etmeye geldik. Un sanayicilerinin aldığı her karar 90 milyon insanımızı ilgilendiriyor. Bu yıl inşallah geçen yıldan daha iyi olur’’ diye konuştu.