Gündoğan: ''Yerel basına zarar veriliyor''

Adana'daki orta refüjlerin reklam afişleriyle donatılması sonunda meclis üyelerini de çileden çıkardı.

Adana’daki trafikte seyir halindeki araçların görme mesafelerine de engel olacak şekilde orta refüjlere afişlerin asılması, bilbordların geliş güzel bir vaziyette ilanlarla donatılması sonunda belediye meclis üyelerini de çileden çıkardı. Ak Partili Meclis Üyesi Vedat Gündoğan, ‘bu kirliliğe son verin. İzin vermeyin. Yerel basının ekmeği ile oynanıyor’ dedi.

KONUYU GAZETEMİZDE GÜNDEME GETİRMİŞTİK

Gazetemizde Pazartesi günü D.Ali Başkan’ın ‘Bu kirliliğe son verin’ başlıklı köşe yazısında da dile getirildiği üzere şehrin ana arterlerindeki orta refüjlerin reklam afişleri ile donatılmasına meclis üyeleri de kayıtsız kalmadı. Ak Partili Vedat Gündoğan’ın teklifi ile konu meclis komisyonlarına sevk edilerek burada görüşülecek. Komisyon kararının meclise getirilmesi ile kirliliğin önüne geçilmiş olacak.

OTOBÜS REKLAMLARINA SON!

Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisini Ulaşım A.Ş’ye devir ettiği belediye otobüslerine reklam alınması konusu da meclisin gündemine alındı. Bir gurup CHP’li meclis üyesinin teklifi ile otobüslerin cam seviyesinin altında reklamları alması konusu meclise teklif edildi. Meclis, bu konuda İmar A.Ş’ye verdiği yetkiyi geri devir alarak bu uygulamada artık sona erecek. Reklam alımı konusu vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine artık son bulmuş olacak.

YENİ OTOGAR YERİNE KARAR VERECEKLER

Büyükşehir Belediyesi’nin meclisindeki bir başka önemli konu ise belediyenin şehirler arası otogar yerini tespit etmesiydi. Başkanlık makamından gelen teklif ile Bahçeşehir Mahallesi hudutlarındaki bir arsa üzerine yeni otogar yapılması konusu gündeme alındı. Belediye meclisi ilgili öneriyi komisyonlara sevk etti. Cuma gününden önce ilgili komisyon kararının alınarak meclise getirilip oylanması bekleniliyor. Yeni otogar yerinin neresi olacağı ise merak konusu oldu.