Güney Rotary Kulübü 2013 yılı Meslek Hizmet Ödülleri,

Güney Rotary Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen 2013 yılı Meslek Hizmet Ödülleri, Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ile Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nurettin Kaşka’ya törenle verildi.

Adana HiltonSA Oteli’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Güney Rotary Kulübü Başkanı Osman Yanık, Meslek Hizmet Ödülleri’nin, gelecek kuşaklara yararlı işler doğrultusunda çalışmalarıyla örnek olan önder kişilere verildiğini bildirdi. Yanık, “İş ve meslek insanlarına yarattığınız bu gururu, gösterdiğiniz bu ışığı, hizmet idealini yücelten katkılarınızı şükranla anıyor, bu onuru gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz” görüşünü dile getirdi.

KIVANÇ: HEP YENİLİK PEŞİNDE KOŞUYORUZ

Adana Sanayi Odası Başkanı ve Kıvanç Tekstil A.Ş. Genel Müdürü Zeki Kıvanç, başarının ekip işi olduğunu, bunun ailesi ve çalışanlarının fedakarlıkları, gayretleri ile gerçekleştiğini söyledi. Kıvanç Tekstil’in başarısında, eğitime, Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyona önem verilmesinin önemli etken olduğunu vurgulayan Kıvanç, “Taklit eden değil taklit edilen bir firmayız, hep yenilik peşinde koşuyoruz” dedi.

Türkiye’nin kalkınmasının yatırım, istihdam ve ihracatla olacağını belirten Kıvanç, 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girilmesi için çok çalışılması ve herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade etti.

‘SEKTÖR YOK OLMAKTAN KURTULDU, ÜLKE KAZANDI

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Tekstil sektörünün 2000’li yıllarda dampingli ithalat nedeniyle kötü günler geçirdiğini, birçok işletmenin kapandığını belirterek,  birilerinin birşeyler yapması gerektiğini, bu görevin kendisine düştüğünü vurguladı.

Kıvanç, “Dampingli iplik, tekstil ve konfeksiyon ürünleri ithalatına karşı yapılan uygulamalar sonucu sonucu sektörde 150 bin yeni istihdam ve hazineye 1,2 milyar dolar ek vergi sağlandı. SGK da yeni istihdamla 700 milyon lira gelir elde etti. Tekstil sektörü yok olmaktan kurtuldu, kazanan ülkemiz oldu. Mücadelemizi yılmadan sürdüreceğiz, kaderimize razı olup kenara çekilmeyeceğiz” diye konuştu.

‘PROFESÖR KAŞKA MEYVECİLİĞİN DUAYENİ’

“Meyveciliğin Duayeni” olarak kürsüye davet edilen Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nurettin Kaşka da, üniversite ve ziraat fakültesinin kuruluş ve gelişme dönemi ile ilgili çalışmalarını, anılarını anlattı. Çukurova Bölgesi’nde meyveciliğin hızlı gelişme göstererek, önemli gelir ve ihracat kaynağı haline geldiğini vurgulayan Kaşka, “Çukurova meyveciliğine yaptığım hizmet ve katkılardan mutluyum, çabalarımın sonuçlarını bugün görmenin sevincini yaşıyorum” dedi.

Seyhan Rotary Meslek Hizmet Ödülleri Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’a, Dönem Guvernörü Prof.Dr. Canan Ersöz, Emekli öğretim üyesi Prof.Dr. Nurettin Kaşka’ya ise Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halil Elekçioğlu tarafından verildi.

--