Hadi, Atlas Engelliler Kulübüne havuz tahsis etti

Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Zehra Eruçar, Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda, kulübün sporcularının yüzme eğitimi verilmeye başlandığını söyledi.

Eruçar, yeni kurulan bir kulüp olduklarını, yüzme ile yelken  branşlarında faaliyet gösterdiklerini,  özverili velilerin çabalarıyla kulübü yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti.

En büyük desteği,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’den gördüklerini ifade eden Eruçar, şöyle devam etti:

“Öncelikle bizlere havuzu tahsis eden ve engelli sporcular için rehabilitasyon olan spor için Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün tüm tesislerini açan İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye şükran borçluyuz. Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda  haftanın 4 günü kulübümüzün sporcularından  11 yüzücüye  eğitim veriyoruz.  Hedefimiz, daha çok engelliye sporu sevdirmektir.”

-“ENGELLİ ÇOCUKLARINI EVE KAPATAN VELİLER DUYARLI DAVRANMALI”-

Gençlikspor Kulübü antrenörlerinin yönetiminde eğitim aldıklarını ifade eden Eruçar, şöyle devam etti:

“Ekim ayında yapılan İstanbul Engelliler Kısa Kulvar yarışmasında 4 sporcumuzdan Türkiye ikinciliği, ayrıca iki sporcumuzdan Türkiye dördüncülüğü elde ettik.  8 ile 22 yaş arası engelli gençlere eğitim veriyoruz. Adana’da tek su sporları yapan engelli kulübüyüz. Şubat ayına kadar sıkı bir şekilde antrenman yaparak Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyoruz. Asıl hedefimiz Paralimpik Olimpiyatları’na en iyi derecede sporcu yetiştirmek olacak.”

Engelli çocuklarını eve kapatan ailelere seslenen Eruçar, “Engelli arkadaşlarımızın sosyal hayata adaptasyon sürecini hızlandırmak ve topluma kazandırmak için ailelere büyük görev düşüyor. Bu konuda velilerin daha duyarlı davranmalarını, hem kendilerinin hem de engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracaktır ” diye konuştu.