Hakim ve Cumhuriyet savcıları şehitler için yürüdü

Adana Adliyesinde görev yapan hakim ve Cumhuriyet savcıları ile yargı çalışanları, İstanbul'daki hain terör saldırısında şehit olan Adanalı polis memurları için yürüyüş yaptı. Yargı mensubu ve çalışanları, adliye önünden törenin düzenleneceği yere kadar yürüyüp şehitlerin cenaze törenine katıldı.

İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı önünde 10 Aralık Cumartesi akşamı bomba yüklü araç ve canlı bomba ile yapılan iki ayrı saldırıda şehit olan polisler arasında bulunan Adanalı Mustafa Atıcı ve Adem Oğuz için Adana Sabancı Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Adana Adliyesinde görev yapan hakim, Cumhuriyet savcıları ile yargı çalışanları, şehitler için yürümek ve törene katılmak üzere adliye ana bina önünde bir araya geldi. Yürüyüşe Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Cumali Tülü ve Musa Ünel ile çok sayıda yargı mensubu ve çalışanı katıldı. Açılan dev Türk bayrağı eşliğinde ellerindeki bayraklarla yürüyen adliye çalışanları, yürüyüş boyunca 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı. Yürüyüş sonunda hakim ve Cumhuriyet savcıları ile yargı personeli, Sabancı Merkez Camii'nde şehitler için düzenlenen törene katıldı.

YELDAN: TERÖRELE MÜADELEDEKİ KARARLILIĞIMIZ DAHA DA PEKİŞTİ

            Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İstanbul'daki patlamanın ülkenin birlik ve bütünlüğüne yönelik yapılan bir saldırı olduğunu söyledi. Bu saldırıda 2 Adanalı polisin şehit olduğunu anımsatan Yeldan, "Olayla ilgili Adana Adliyesi'nde görev yapan hakim, Cumhuriyet savcısı ve yargı çalışanlarımız, Adanalı şehitlerimizin cenaze törenine katılarak hem ülkemize yönelik saldırıların farkında olduğunu, hem de hassasiyetini ifade etti. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Onların emanetine sahip çıkacağımızı ifade ediyoruz. Terörle mücadeledeki kararlılığımız, daha da pekişti. Tüm şer odaklarıyla mücadelemiz yasal çerçevede devam edecek" dedi.