Halkıma hizmeti ibadet sayarım

Kozan'ın sevilen ailelerinden İnceler Ailesi'nin önde gelen isimlerinden olan İş Adamı Ekrem İnceler, Ak Parti Hükümetlerinin ülkeyi her yönüyle ayağa kaldırdığına belirtip ‘Bu anlamda Ak Parti sevdalısı ve hizmetkarı birisi olarak ben de halkıma hizmet etmeyi ibadet sayarım' dedi.

Gazetemiz yazarlarından Edibe Gülnar'a bilgiler veren Ekrem İnceler, Kozan'ın da Ak Parti Hükümeti döneminde önemli hizmetler aldığını ve yerel ölçekli olarak belediye hizmetleriyle o tarihte ihya olduğunun altını çizdi. Halen MHP'li belediyenin ise Ak Parti döneminden sonra bir arpa boyu malesef yol alamadığının da bilgilerini aktardı. Yardımsever kişiliği ile bilinen İnceler, teşkilat kademesinde kendisine verilecek olan her görevi yapmaya da hazır olduğunu söyledi.

Ekrem İnceler ile yazarımız Edibe Gülnar'ın yaptığı söyleşiden sizlere önemli noktaları aktarmak istiyoruz.
- Siyasetin içinde pek olmamakla beraber içinde gibi faaliyetler gösterip Ak Parti sevdalısı olarak partinize çok şeyler kazandıran biri oarak Kozan'daki faaliyetleri yeterli buluyormusunuz?
- Yeterli bulmuyorum. Çünkü vatandaşlarımızla yeterli diyalog kurulamıyor. Aynı zamanda Sayın milletvekillerimizle yeterince istişare yapıp toplumsal hizmetler için projeler üretilmiyor.
- Kişiliğiniz ve duruşunuz size saygınlık kazandırmış durumda. İlerde siyasete dışardan destek vermekle kalmayıp Ak Parti teşkilatlarında görev alarak neler yapmak istersiniz?
- Partimde bugüne kadar verilmiş görevleri başarıyla yerine getirdim. Bundan sonrada verilecek görevi alanına göre birebir yerine göre köy köy gezip sorunları ve ihtiyaçları yerinde dinleyip çözmeye çalışmak eğer seçmenlerin dilek ve isteklerini yerinde dinlersem daha başarılı olacağıma inanıyorum. Zaten şu durumda bile çokları beni arayıp dilek ve isteklerini bana bildiriyorlar.
- Siyasete Türkiye'de genel olarak siyasete bakış açınız nedir?
- Genelde bakış açım olumluda olsa bazı eksikliklerimiz olduğunu bilenlerdenim.Örneğin Sayın Cumhurbaşkanımız Cumhurbaşkanı olana kadar gayet başarılı olunmuştu.7 Haziran seçimlerinde Türkiye genelinde teşkilatlarımızın ne kadar zayıf kaldığını gördük. Ama 1 Kasım seçimlerinde ülkemizde seçmenlerimizin duyarlılığıyla eski halimize dönerek bir devrim yaratabildik. Teşkilatların bu aşamalardan sonra yeniden yapılanmaya ihtiyaçları vardır.
- Ülkemizde siyasetin halka nasıl yansıtıldığını olumlu ve olumsuz olarak anlatabilirmisiniz?
- Ülkemizde siyaset halka yeteri kadar anlatılmıyor.Sadece seçimlere kısa bir süre kala anlatılmaya çalışılsa da istenilen verim alınamıyor.İstek ve taleplerin çok olduğu siyasette her zaman başarı oranı istenildiği gibi yakalanamıyor. Bunun sonucundada olumsuz etkileri doğabiliyor. Olumlu etkileride seçim çalışmalarda başarı oranlarıda olumluluğunu gösteriyor. Bu bütün partiler için geçerli olup halka daha çok hizmet amacının güdülmesini tavsiye ederek partimizde bunu görerekte gurur duyuyorum.
- Kozan ilçesinde ne gibi faaliyetlerde bulunuyorsunuz? Halk için yardıma muhtaçlar için parti teşkilatlarıyla sivil toplum kuruluşlarıyla elelemi verip yoksa kendi çabalarınızlamı bir şeyler yapıyorsunuz?
- Kozan ilçemde partimle elele verip hizmet amacını güdüyorum,ama böyle talepler gelmediği için kendi çabalarımla insanlara yardımcı olmaya çalışarak huzur buluyorum.
- Siyasette kadınlara bakış açınız nedir? Siyasette ne kadar faydalı olabiliyorlar?
- Sayın Recep Tayyip Erdoğan partimizi kurana dek kadınlara siyasette yeteri önem verilmiyordu.Partimin kadınları daha ön plana çıkarmasıyla yeteri kadar söz sahibi olmayı başarabildiler.Ama ben şu konumda bile çok yeterli olduğuna inanmıyorum.Meclisimizde kadınların %30 una hakim olmalarını arzu ederim. Kadınlarımız teşkilatlarda özellikle seçim çalışmalarında en çok emeği geçenlerdir.
- Son yıllarda kadın cinayetleri ve kadına şiddet olaylarını neye bağlıyorsunuz? Uygulanan yasaları yeterli ve caydırıcı buluyormusunuz?
- Kadına şiddet olaylarını ve artış gösteren kadın cinayetlerini yasadan ziyade şiddeti yapan ve cinayeti işleyenlerin kültürel alanda çok gerilerde kaldıklarını söyleyebilirim.Uygulanan yasalarıda yeterli görmeyerek yasalarında caydırıcı özellikleri olduğuna pek inanmıyorum.Durum ortadadır zaten.
- Teşkilatlarla içiçe çalışmalarınızı bilip ve göreniz. İlerde bir yerlerde olursanız halka yararlı olmak adına neler yapmak istersiniz?
- Eğer bana bir görev verilmesi halinde önce halkla iyi bir diyalog kurup benimde onlardan olduğumu unutmayarak çok yararlı olacağıma inanıyorum.
- Kürtlere açılım adı altında tanınan imtiyazlarda bugünlere gelinen konumları ve ülkemizin doğusunda şiddetli bir savaşın sürdüğünü görerek neler diyebilirsiniz?
- Bizim Kürt vatandaşlarla bir sorunumuz yok. Hükümet olarak dil din ırk ayrımı yapmadan insan hakları hizmet yatırım gibi her konuda çaba gösteriliyor. Sadece burada 2023 vizyonumuzu bozmak için yersiz ve boş mücadele vermeye çalışan bazı kesimlerce sektelere uğratılıyor. Bunun da zaman içinde atlatılacağına inanıyorum.
- Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlıktan Cumhurbaşkanlığına kadar yükselen bir isimdir . Bu başarı küçümsenmeyecek kadar bir değerde olsa neden Atatürk karşıtı gibi gösterilip halkın belli bir kesimin hedefinde odak noktasında olabiliyor?
- Benim siyasi Önderim Sayın Cumhurbaşkanımızın en büyük başarılı olmasının nedenlerinden biriside Atatürk karşıtı göstermeleridir. Benim liderimin Atatürkle bir sorunu yoktur. Hiç gördünüzmü? Atatürk'ün bir heykelini yıktırdımı? Kaldırttımı? O insanlar Atatürk'ü bizim gibi sevmiyorlar sadece onun arkasına sığınarak bizi karşıt gibi gösteriyorlar. Aslında Atatürk'ü seven biziz onun ilkelerini en çok bizler uyguluyoruz.
- Başkanlık sistemi bu ülke için gereklimidir? Olabilirmi? Bu kadar kaoslara rağme. Olsa bile halk benimsermi? Getirileri ve götürüleri ne olabilir?
- Başkanlık sistemi ülkemiz için gereklidir. Bizim ülkemizde artık büyüdü ve güçlü ülkeler arasına girmeyi başarabildi. Ülkemiz parlamenter sistemi kaldırmıyor halka iyi bir şekilde anlatılırsa olacağına inananlardanım. Ülkemizin milli menfaatlerine hizmet edecek Başkanlık sistemiyle iyi başkanlarda seçildiğinde hizmet edecek başarılı bir misyon oluşacaktır. Maşaların işide bitecektir.
- PKKUluslararası bir taşeron örgütüde olsa Ermenilerin ve bir çok ırkların oluşumundan meydana gelsede kürtlerin neden desteklediğini bize açıklayabilirmisiniz?
- Kürt halkının desteklediğine pek inanmıyorum. Bölge halkını silah tehdidiyle korkutup zorla onları pis işlerine alet ediyorlar. Kürt kardeşlerimizin bu bölgede bu tehditlerden kurtuldukları zaman herkes hatta dünya ülkeleride gerçekleri görecektir. Bugünkü doğuda yapılan savaştada bu amaçlanıyor.
- Disiplinli ve özverili olduğunuz söyleniyor peki bu dsiplin ve özverinizi parti içindeki kişilere yansıtabiliyormusunuz?
- Disiplin ve özveri yansısada ben hoşgörü ve şefkatle insanlara yaklaşıp onların dertlerine sorunlarına çare olmaya çalışıyorum.
- Muhalefet için neler diyebilirsiniz? Özellikle Erdoğan karşıtı olarak ve hayırcılık sistemi üzerine kurulmuş bir muhalefet olarak neler anlatabilirsiniz?
- Muhalefetin ülkemize faydalı hizmetler vermesini isterim. Ama maalesef bizim ülkemizde bu mantıkta bir muhalefet yok . Elele verilseydi eğer bugün bir çok olayları durdurabilirdik Sadece iktidar üzerinden yapılan siyasettede başarılı olamıyorlar.
- Bizim toplumumuz eğitim seviyesi düzeyinde yeterlimidir? Bunu siyasete bağlayarak neler söyleyebilirsiniz?
- Bizim toplumumuzun eğitim seviyesinin yeterli olduğuna inansamda daha iyi olması gerektiğine inananlardanım. Siyaset olarakta insanların birbirine daha saygılı ve hoşgörülü olmalarını tavsiye edebilirim. İktidarın ve muhalefetin eğitimde ortak kararlar vererek ülkede eğitim seviyesini dahada iyiye götürmek adına devrimler yapması gerekmektedir.
- AK Partinin 2023 hedefi tutacakmı? Bu kadar kaoslara rağmen içte ve dışta ki paralel yapılanmanın parti içine sızdığı ve yol ayrımlarında neler yapılacabileceğini bize anlatabilirmisiniz?
- AK Parti'nin 2023 hedefi tutacak. Paralel yapının bu saatten sonra ülkemize zarar vereceğine pek inanmıyorum. Çünkü tabanda kandırılımış çok insanların dönüş yaptığını görenlerdenim .Ama yinede teşkilat yapılanmalarında ve atamalarda ince eleyip sık dokumak gerekmektedir.
- Bu ülkede Özgürlükcü Demokrasi Haklarımızı Atatürk'ten beri ne kadar oturduğunu ve ne kadar yaşandığı hakkında neler söyleyebilirsiniz?
- Özgürlükcü Demokrasi Haklarımızı Atatürk döneminde savaştan yeni çıkılmış Cumhuriyet yeni kurulmuş bu yönde eleştiri yapamam. Ama Atatürk sonrası 2002 yılına kadar hatta 2008 yılına kadar demokrasi ve özgürlüğümüzü yaşadığımızı söyleyemem. Müslüman bir ülkede dinini yaşamak suç olabilir mi? Peygamber ocağı denilen askeriyede namaz kılmak suç olabilir mi? İnsanların inancı gereği başını örtmesi suç olabilir mi? Ama şimdi her insan inancı neyse ona göre yaşayabiliyor. Kimse kimsenin yaşam tarzına karışmıyor.
- AK Parti iktidarının terörü önlemede özellikle Diyarbakır Sur Cizre ve doğu illerindeki yapılanmaları ve savaşını nasıl yorumlayabilirsiniz?
- Bu illerde terörün biteceğine inanıyorum. Ama daha kısa sürede bitmesi için o bölgelere sürgün gönderiler paralel örgüte mensup güvenlik güçlerinde görev yapanları o bölgelerden çekilmesi gerekiyor. Bu hassas konu çözülürse terörün kısa sürede biteceğine inananlardanım.
- Şehitler için çok üzgünüz. Bu halka olumsuz yansısada bunun Erdoğan'ın açılım konusunda hatası olarak veya dış güçlerin oyunu olarak görebilirmiyiz?
- Sayın Cumhurbaşkanının açılım konusunda başarısız olduğuna inanmıyorum. Açılımın amacı o bölgede yaşayan insanlarımıza büyük oyunun küçük aktörlere gerçek yönünü göstermekti.Yoksa bizim ülkemizde kürt sorunu olduğuna inanmıyorum.
- Savaşın sonucunu bizlerde bilemiyoruz. Çünkü bunun sadece dış güçlerin ülkemiz üstündeki rantlar savaşı olarak görüyoruz. Peki ülkemiz başkanlık sistemi ile eyaletlere bölündüğünde onların istekleri bir parçada olsa gerçek olmayacak mı?
- Ülkemizdeki Başkanlık sistemi yarı başkanlık sistemi olacak. Eyaletlere bölünmeyecek .Eyaletlere bölüneceğini zanneden zihniyetler daha doğrusu bekleyenler büyük hayal kırıklığı yaşayacaklardır.
- Çocuklarınıza ve ailenizi zaman ayırabiliyor musunuz?
- Ailem ve çocuklarımı ihmal etmemeye özen gösteriyorum. İl dışına çıkmadıkça işlerim bitince evime ve aileme zamanımı harcıyorum.Haftada 3 veya 4 gün davam için evime gitmesemde ailem hoş karşılıyor.Her şey davam ve partim içindir.
- Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum.
- Bu fırsatı tanıyan sizlere ben teşekkür ediyorum.