"Hani eğitimde tüm önlemler alınmıştı?"

“Hani eğitimde tüm önlemler alınmıştı?”

chp , burhanettin bulut, yüz yüze eğitim, yeterli önlemler, sağlık eğitim formasyonu , öğretmen,

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, bir buçuk yıl aranın ardından okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte yeterli önlemlerin alınmadığını belirterek, salgının geldiği aşama ile salgına karşı alınan önlemlerdeki eksikliklerin, özellikle çocuklarını okula gönderen velileri kaygılandırdığını söyledi.

Okul girişlerinde öğrencilerin ateşini ölçmesi için herhangi bir sağlık eğitim formasyonu olmayan öğretmenlerin görevlendirildiğini ileri süren Bulut, şunları söyledi:

“Devlet sağlık personeli vermediği için öğrencilerin ateşini öğretmenler ölçüyor. Ondan sonra çocuklar okula alınıyor. Hem öğretmenler istekleri dışında ve mesleklerine, uzmanlık alanlarına uygun olmayan bir işi yapmaya zorlanıyor hem de bu durum öğretmen ve öğrencilerin sağlığı ile ilgili de risk oluşturuyor. Bu anlayışla pandemiyle mücadele etmek mümkün değil.

Hani eğitimde tüm önlemler alınmıştı? Hani okullar salgına hazırdı? ‘Eğitimde tüm önlemleri aldık’ diyerek öğretmene ateş ölçtürülür mü? Güvenlik görevlisiymiş gibi kapıda öğrencilerin ateşini ölçtürmek öğretmenleri rencide etmez mi? Tüm okullara vakit kaybetmeden birer sağlık personeli görevlendirilmelidir. En az 101 bin kadrolu yardımcı hizmetli ataması yapılmalıdır. Okulların ihtiyaç duydukları temizlik malzemeleri eksiksiz karşılanmalıdır.”