Hastalar Fidan Dikti

8-14 Nisan Sağlık Haftası münasebetiyle  Adana Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Dr Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastane çalışanları hastalarıyla beraber ağaç diktiler.

Hastane bünyesinde faaliyet gösteren Çukurova ve Sarıçam TRSM (Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri) hastane personelleriyle beraber katıldığı hatıra ormanı etkinliğinde TEMA ormanına 150 fidan dikildi.

Dr Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Sinan Özler, ''ağaç dikme faaliyetinin aynı zamanda hastalar üzerinde uygulanan tedavi yöntemlerinden olan Ergoterapinin bir parçası olduğunu söyledi. Ergoterapi yöntemi, çeşitli etkinlikler yardımıyla hastaların günlük yaşam aktivitelerini kendi başlarına yerine getirmeleri, potansiyellerinin farkına varmalarını sağlamak anlamına geliyor. Bu anlamda hastalarımızın, doğayı korumak, geliştirmek, sorumluluk ve çevre bilinçlerini arttırmak amacıyla Tema Vakfının yer gösterdiği Adnan menderes Göl Kenarına fidan dikme etkinliği düzenlendi''dedi.

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, sağlık haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen fidan dikme organizasyonunun; ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlayan ergoterapi uygulamalarına ve yeşili koruma bilincine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak açısından önemli olduğunu belirtti.

Arıkan, ''gelecek nesillere daha temiz bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak için ormanları, yeşili korumalıyız ve çoğaltmalıyız, vatanımıza yenilerini kazandırmalıyız. Kamu Hastaneleri olarak bu konuyla ilgili etkinliklerimiz devam edecek''dedi