Hastalık bizim mücadelemizden güçlü değil

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar, korona nedeniyle müdürlüğün yaptığı çalışmaları kamuoyunu bilgilendirme adına basın mensuplarıyla bir araya gelerek bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Nacar burada yaptığı konuşmada 'Hastalık bizim mücadelemizden güçlü değil' ifadelerini kullandı.

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar, korona nedeniyle müdürlüğün yaptığı çalışmaları kamuoyunu bilgilendirme adına basın mensuplarıyla bir araya gelerek bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Nacar burada yaptığı konuşmada ‘Hastalık bizim mücadelemizden güçlü değil’ ifadelerini kullandı.

 

PSİKOLOJİK ETKİNLİĞİ DE VAR

Şehir Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşin basın buluşmasına İl Müdürü Halil Nacar, Halk Sağlığı Başkanı Tanju Altunsu, Kamu Hastaneleri Başkanı Emrah Ceviz, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Adnan Atılgan ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Süleyman Dilek katıldı. İl Müdürü Nacar, Adana’nın pandemi ile mücadele konusunda diğer şehirlerin önünde sayılabilecek nitelikte sağlık hizmetlerini yurttaş ile buluşturduklarını söyledi ve hastalığın fiziksel etkinliğinin yanında psikolojik etkinliğinin de önemsenerek bütün gayretlerini bu istikamette yoğunlaştırdıklarını ifade etti.

 

NASIL KORONA TESTİ YAPIYORUZ?

Hastalığın müdürlük olarak kendi mücadelelerinden daha güçlü olmadığına vurgu yapan Dr. Halil Nacar, maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilmesini istedi. İnsanların kendilerinin korona konusundaki takip yöntemlerine de değinen Müdür Nacar, insanların kendisini izole etmesinin yöntemlerini de basınla paylaştı. Hastanelerde korona testi yapılan yerlerde doktorların görev aldığını belirten Müdür Nacar, hastayı ayıtlamanın ve ön tahlillerin yapıldığını, acillerde kuvvetli bulguları olan sürüntüsünü aldıkları kişilere de tedaviye başladıklarını söyledi.

 

189 MOBİL FİLYASYON EKİBİMİZ VAR

Adana’da 8 bin test yapabilecek kapasiteye sahip olduklarını belirten Müdür Nacar, test sonuçlarının ise 7,6 saat zaman diliminden hastaya ulaştırıldığını kaydetti. Müdür Nacar konuşmasına şöyle devam etti. “Bütün derdimiz kuvvetli şüpheliden sürüntü alarak acilen ilaç tedavisine başlamaktır. Vatandaşın bizi yönetme tavrı pandemi ile mücadelemizde bize olumsuz etki yapıyor. Yurttaşın sağlık teşkilatının yönlendirmesine göre hareket etmesi gerekiyor. Filyasyon ekibimizin sayısını mobil olarak 189 ekibe çıkardık. Daha önce 400 görevli çalışır iken bugün bu rakam 600’e ulaştı. Son bir ay içinde 60 araç sayısı ekledik mobil filyason ekibine. Oranımız yüzde 100’ü buldu.”

 

HER ŞEYİMİZ VAR ŞÜKÜR OLSUN…

Covid 19 Çağrı Merkezi olarak 0-322-4551313 nolu telefonu Adanalı vatandaşların hizmete sunduklarını belirten Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar, bir günde 1843 kişinin bu telefon sayesinde yönlendirilip aranıp, karşı taraftan da aranır hale geldiğinin altını çizdi. Halil Nacar, pozitif hastaların sürekli takibinin yapıldığını, Kredi Yurtlar Kurumu’nda 5 kişinin güvenlik güçleri kontrol merkezlerinde korona testi pozitif çıkmalarından ötürü müşahede altında olduklarının bilgisini de basın mensuplarıyla paylaştı. Nacar, Adana’da pandemi sürecinde hastaya yetecek yatak, laboratuar, yoğun bakım, uzman insan kaynağı, kapasiteyi kontrol eden yönetim anlayışının olduğunu da sözlerinin arasında ifade ederek “Halkımız müsterih olsun. Süreci il müdürlüğümüz doğru ve güvenilir bir kaide üzerinden götürüyor” dedi.