Hastanede Boş Yatak Kalmadı

Kış aylarının çetin geçtiği şu günlerde Kozan'ın tek hastanesi olan Devlet Hastanesi'nde boş yatak kalmadı. Hastane yetkilileri, günde 400 hastayı tedavi ettikleri bir ortamdan kış ayının koşullarının ağır geçmesi nedeniyle tedavi ettikleri hasta sayılarının bine yükseldiğini belirtip boş yataklarının bulunmadığını ifade ettiler.

Kozan Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Muhammet Mirgan Polat, kış koşulları gereğince gribal hastalıklarda artışın olduğunu belirtip ‘Ateş, halsizlik, kırgınlık ve bazen de bulantı, karın ağrısı ve ishal vakaları ile hastaların müracaatlarında aşırı derecede artış gözleniyor.

Gribal enfeksiyon hastalarının öncelikle Aile Sağlığı Merkezlerine başvurmalarını istiyoruz ama yoğun bir yığılmayı hastane olarak bizler görmek durumunda kalıyoruz. Bu da bizim yatak sayımızı olumsuz etkiliyor' dedi. Hastane personelinin özverili bir şekilde çalıştığına işaret eden Polat, ilçedeki sağlık ocaklarının birinci basamak hizmetlerine vatandaşların yönelmesini önerdi.


DOKTOR UYARISINA KULAK VERİN


Aile Sağlığı Merkezlerine yönlenmeyen hastaların direk olarak Devlet Hastanesi'ne gelmeleri nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Uzman Doktor Muhammet Mirgan Polat, ‘İlçemizdeki 3. Ve 4. Nolu Sağlık Ocaklarımız hafta içinde saat 19.00'a kadar, Cumartesi günleri de tüm sağlık ocaklarımız gün boyu hizmet veriyorlar. Hastalığın önlenmesinde el temizliğinin ön planda olması, kalabalık alanlardan uzak durulması, gerekirse maske kullanılması, bol sıvı tüketilmesi, istirahat edilmesi ve hekimden habersiz ilaç kullanılmamasını tavsiye ediyoruz. C vitamini tüketimini de ihmal etmeyin diyerek salık veriyoruz' sözleriyle vatandaşları uyardı.