Haydar Aliyev'in doğumunun 95. yılı kutlandı

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın milli ve daimi lideri Haydar Aliyev'in doğumunun 95. yılı, merhum cumhurbaşkanının ismini taşıyan okulların öğrencilerinin katılımıyla kutlandı.

Her iki ülkenin milli marşlarının okunması ile başlayan etkinlikte; Ankara Yenimahalle Haydar Aliyev Ortaokulu, Adana Ceyhan Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İzmir Aliağa Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, katılımcılara çeşitli gösteriler sundu. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki güçlü dostluğa ve kardeşliğe vurgu yapılan programda, Haydar Aliyev konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödüller dağıtıldı.

“TÜRKİYE-AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ ORTAK SEVDAMIZ”

 

Haydar Aliyev’in geleceğe yönelik büyük hayalleri olan önemli bir lider olduğunu vurgulayan Ünüvar, şöyle devam etti:

 

Dağlık Karabağ meselesine de değinen Ünüvar, “Haydar Aliyev’in ismini taşıyan bir okulda okuduğunuza göre mutlaka Dağlık Karabağ meselesinden haberiniz vardır. 1994 yılında Ermenistan tarafından Azerbaycan topraklarının yüzde 20’si işgal edildi. Ve rahmetli Haydar Aliyev ölümüne kadar hep o davanın peşinden koştu. Dağlık Karabağ esaretten kurtulsun diye. Belki de rahmetlinin gerçekleşmeyen tek hayali Dağlık Karabağ’ın özgürlüğüne kavuşmasıydı. Ama onu gerçekleştirmek de bu salondakilerin boynunun borcu. Onun için Dağlık Karabağ özgürlüğüne kavuşuncaya kadar çalışacağız, gayret edeceğiz. İşte o zaman merhum Haydar Aliyev’in geleceğe yazdığı Dağlık Karabağ’ın esaretten kurtulması hayali de gerçekleşmiş olacak” ifadelerini kullandı.

“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİ KARDEŞLİKTEN ÖTE”

 

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim de Türkiye’nin Azerbaycan’a en yakın devlet olduğunu belirterek, “Bu tarih boyu böyle olmuştur. Bugün de böyledir, yarın da inşallah her birimizin sayesinde böyle olacaktır. Bu yıl Azerbaycan’ın 100. yılını kutlayacağız. Bundan 100 yıl önce de Türkiye Azerbaycan’a destek vermiştir. O zaman da Azerbaycan’ın kurtuluş savaşında Türk kardeşlerimiz bizim yanımızda olmuştur. Ve aynı şekilde Azerbaycan da her zaman Türkiye’nin yanında olmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev tekrar cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk ziyaretini Türkiye’ye yapmıştır. Bu bir tesadüf değildir. Bugün Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişki, dünyanın hiçbir ülkesi arasında yoktur. Güçlü Türkiye güçlü Azerbaycan’dır. Güçlü Azerbaycan güçlü Türkiye’dir” dedi.