"Hayvan Hakları Merkezi" çalışmalara başladı

Kuruluşu geçtiğimiz günlerde tamamlanan Seyhan Kent Konseyi "Hayvan Hakları Merkezi" çalışmalarına oldukça iddialı bir şekilde başladı.

" Hayvan Hakları Merkezi" Yürütme Kurulu toplantısı Seyhan Kent Konseyi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Seyhan Kent Konseyi Toplantı Salonunda düzenlenen ilk yürütme kurulu toplantısında Hayvan Hakları Merkezi'nin kuruluş aşamalarına değinen Başkan Metin Yıldırım, laf değil iş yapmaya geldiklerini belirterek, Hayvan Hakları Merkezi'nin kuruluş amaçlarını , hedeflerini bir bir anlattı.

Sözlerine "gönüllülük esastır" cümleleriyle başlayan Yıldırım, şöyle konuştu:

‘’Ülkenin en büyük ilçelerinden biri olan Seyhan'ın Hayvan Hakları konusunda önemli sıkıntıları var. Öncelikle Seyhan'da yaşayan sokak hayvanlarının can güvenliği sorunu var. Kimi zaman zehirlenerek, kimi zaman taşlanarak hatta tabanca ile tüfek ile öldürülen sokak hayvanlarımız var. Aynı şekilde beslenme, barınma problemleri var. Acilen aşılanmaya , kısırlaştırılmaya , tedavi edilmeye ihtiyacı olan sokak hayvanlarımız var. Bu nedenle yapacak olduğumuz çalışmaların öncelikle ; hangi bölgede ,hangi cins ve sayıda , hangi tür hayvanlar yaşıyor , öncelikli sorunları nelerdir tespit edilmelidir düşüncesinden hareketle başlanması gerektiğine karar verdik. Daha sonra da tespit edilen bölgelerde ,tespit edilen sorunlarla ilgili yapılması gerekenleri belirleyerek raporlaştıracak hemen ardından çözümü ile ilgili projelendirilme aşamasına geçeceğiz.’’

Zaman bizler için çok önemli

Sözlerini ‘’zaman bizler için çok önemli’’ diyerek sürdüren Metin Yıldırım, şunları kaydetti:

‘’Söz konusu canlıların yaşam hakkı ise hemen herkesin yapabileceği bir şey vardır. Örneğin pencere kenarlarına, köşe başlarına ,kapı önlerine konacak bir kap su , bir çok canlının susuzluktan ölmesini engelleyecektir. Aynı şekilde soframızdan artan yemekleri bir kap içerisinde sokağın bir köşesine bırakmak halinde bir çok yavru sokak hayvanının açlıktan ölmesini engelleyebiliriz. Bu konuda hemşehrilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz.’’

Aldıkları kararları projeleştirerek önce Seyhan Kent Konseyi Genel Kurulu'na oradan da Seyhan Belediyesi Belediye Meclisi oluruna sunularak en hızlı şekilde hayata geçirilmesine çalışacaklarını anlatan Yıldırım, ‘’Dileğimiz bu kararların bir an önce hayata geçirilmesidir. Çünkü yapacak çok ama çok işimiz var’’ dedi.