Hedef Adana'nın göstergelerini en üst seviyeye çıkarmak

ATO Başkanı Menevşe, Eylül ayı Meclis toplantısında Oda ve Borsa seçimlerinin ertelenmesini değerlendirdi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Oda ve Borsa seçimlerinin ertelenmesinin mevcut çalışmalarını ve hizmetlerini kesinlikle etkilemeyeceğini belirterek, “Altı aylık erteleme süreci, Meslek Komitesi, Meclis ve Yönetim Kurulu’na aday olacak arkadaşlarımıza daha geniş çalışma ortamı sunmuştur. Daha fazla çalışarak seçim tarihine kadar birlik ve beraberliğimizi koruyup güçlü Oda, güçlü yönetim anlayışını tesis etmeliyiz. Hedefimiz Adana’nın göstergelerini en üst seviyeye çıkarmak olmalıdır” dedi.

ATO’nun Eylül ayı Meclis toplantısı, Meclis Başkan Vekili Mustafa Kemal Attila başkanlığında gerçekleşti. Ağustos ayı mizanı ve faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından söz alan Başkan Atila Menevşe gündeme ilişkin görüşlerini dile getirdi. Konuşmasında, Oda ve Borsa seçimlerinin ertelenmesine değinen Menevşe, “Biliyorsunuz Oda seçimlerimiz Gümrük ve Ticaret Bakanlığının başvurusu üzerine Bakanlar Kurulu’nun 2017/10828 sayılı kararıyla 2018 yılı Nisan ayına ertelendi. 5174 sayılı yasamızın 81. maddesine göre Bakanlar Kurulu’nun seçimlerimizi bir yıla kadar erteleme yetkisi mevcut. Bu yetki kapsamında Bakanlar Kurulu seçimlerimizi altı ay süreyle ertelenmiştir. Altı aylık ertelemeyi, yeni bir motivasyon süreci olarak değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca sürenin uzatılması Meslek Komitesi, Meclis ve Yönetim Kurulu’na aday olacak arkadaşlarımıza daha geniş çalışma ortamı sunmuştur. Daha fazla çalışarak seçim tarihine kadar birlik ve beraberliğimizi koruyup güçlü Oda, güçlü yönetim anlayışını tesis etmeliyiz. Şunu unutmamalıyız ki, hepimiz Adana’da yaşıyoruz ve hedefimiz Adana’nın göstergelerini en üst seviyeye çıkarmak olmalıdır. Kırgınlıklara kesinlikle izin vermemeliyiz” diye konuştu.

Konuşmasında, Oda çalışmalarına da değinen Menevşe, Beyrut-Adana Ticaret Köprüsü Projesi’nin hayata geçirilmesinin ardından Katar Havayolları’nın Kasım ayından itibaren haftada üç kez Adana-Doha arasında karşılıklı sefer düzenleyecek olmasının kent ekonomisine yeni açılımlar kazandıracağına inandığını ifade ederek, “Beyrut ile Adana arasındaki direkt uçak seferleri, ticaretimize yeni soluk getirdi. Adana’dan bir grup işadamı, şu anda Beyrut’ta Büyükelçiliğimizin önderliğinde girişimlerde bulunuyor. İkili işbirliği görüşmelerinde önemli aşamalar kaydedildi. Geçtiğimiz hafta Katar Havayolları, Adana’ya direkt uçak seferleri konulmasını kararlaştırdı. Aynı Beyrut’ta olduğu gibi bu gelişmenin Katar-Adana arasındaki ticaret hacmine önemli katkılar sunacağını düşünüyorum” dedi.

 

Meslek Komiteleri Müşterek toplantısı

ATO Meclis toplantısı öncesinde gerçekleşen, 5174 Sayılı TOBB Yasası gereğince yılda iki kez düzenlenen Meslek Komiteleri Müşterek toplantısında da sektör temsilcileri, sektörleriyle ilgili sorunları dile getirdi.

Atila Menevşe’nin yönetiminde gerçekleşen toplantıda, başta ayakkabıcılar ve tekstilciler olmak üzere kuruluş aşamasında olan site çalışmalarının hızlandırılması, medikal firmalarının üniversite ve kamu hastanelerine sattıkları ürünlerin bedellerinin daha kısa sürede ödenmesi için ilgili bakanlıklarla görüşme yapılması konuları ele alındı.