Hedef; eğitimde kaliteyi yükseltmek

Kasım Sacide Ener Ortaokulu Proje Ekibi’nin, Erasmus Programı kapsamında hazırladığı, okul eğitimi ve öğretmen hareketliliği projesinin, “Erken Okul Terkini Önlemek İçin Duygusal İlişkiler Oluşturma” konulu ilk eğitim çalışması tamamlandı.

İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleşen ilk eğitim çalışması sayesinde, kapsamlı bilgi edinildiği, yeni uygulamaları yerinde inceleme fırsatı bulduklarını söyleyen Proje Koordinatörü Ruziye İnceoğlu, eğitim çalışmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Aldığımız eğitim çalışmasında; öğrencilerin erken okul terkini önlemek için okullarda alınması gereken tedbirleri görüştük. Sınıf ve okul motivasyonunu artırmak için daha kapsamlı bilgiler edindik. Proje ekibi arkadaşlarımızla birlikte eğitim ve tecrübelerimizi birleştirme imkanı bulduk. Ayrıca Avrupa’da erken okul terki ile ilgili uygulamaları yerinde inceleme imkanı sağladık” dedi.

Okul Müdürü Alparslan Yetkinlioğlu, okul proje ekibi ile birlikte eğitimdeki yeni yaklaşımları, erken okul terkinde alınacak tedbirleri incelediklerini ve konuda yaptıkları ilk çalışmayı başarıyla tamamladıklarını ifade etti. Yetkinlioğlu, okulun eğitim kadrosuna aktaracakları yeni bilgi ve tecrübeleri sayesinde Avrupa standartlarında eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi.