“Hedef engelsiz kent engelsiz ülke”

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, hedeflerinin “Engelsiz Kent Engelsiz Ülke” olduğunu söyledi.

Engelli vatandaşların Adana’nın her yerinde hiçbir engelle karşılaşmadan yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacak ortamı oluşturma konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan   Zihni Aldırmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Engelli vatandaşlarımız ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unu oluşturduğunu Adana’da da durumun Türkiye genelinden farklı olmadığını kaydeden Zihni Aldırmaz, “Engellilerin daha iyi yaşam koşullarına sahip olması ve yaşam kalitelerinin artması konusunda tüm kurum ve kuruluşlara görev düşüyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerin Adana’da yaşarken herhangi bir engelle karşılaşmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda önemli mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Hedefimiz tam anlamıyla engelsiz kent haline getirmek” dedi.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu anımsatan Zihni Aldırmaz, engellilere sahip çıkmanın ve onların sorunlarına çözüm bulmanın sosyal devlet olmanın en önemli özelliklerinden biri olduğunu belirtti. Zihni Aldırmaz şöyle devam etti:

“Engelliler toplumun dışına itilmemeli, engelli yurttaş da toplumsal yaşamdan kendini soyutlamalıdır. Engellilerin günlük yaşamını herkes gibi sürdürmesi için gerekli çalışmalar yapılmalı, üretici olmaları sağlanmalıdır. Biliyoruz ki bu konuda belediyelere de önemli görevler düşmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak adına önemli çalışmalar yaptık. Tüm belediye otobüslerine engelli rampası monte ederek, engelsiz hale getirdik. Akıllı Dokunuş projesi kapsamında kavşakları ve kaldırımları yeniden düzenledik. Artık engelli vatandaşlarımız kent içerisinde rahatlıkla yaşamlarını sürdürüyor, seyahat edebiliyor. Ayrıca Adana’da engelsiz mekanlar oluşturma konusunda başarılı örnekler ortaya koyduk. Engelli olmak bir kusur değildir. Gerekli destek sağlandığında engelli insanların birçok alanda üstün başarılar elde ettiği açıktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.”