Hekimevi sil baştan!

Eylül 2015'te 'kamu adına zarar oluşturuyor' diye kapatıldı ama bugün tadilat yapılarak yeniden hizmete giriyor.

Tarihler Eylül 2015’i gösterdiğinde bir müfettiş raporu tanzim edilerek ‘mali açıdan sürdürülebilir olmadığı, kamu adına zarar oluşturduğu’ kararına varılıp Sağlık Bakanlığı tarafından kapatılan Adana Hekimevi’nin yeniden tadil edilerek açılmasına karar verildi. Bakanlık bu konuda 2 milyon lirayı gözden çıkardı.

2 YIL SONRA ‘AÇILSIN’ KARARI ÇIKTI

O tarihlerde Adana Milletvekilleri, Adana Tabipler Odası, Sağlık Sendikaları ve hekimevinde çalışan işçilerin eylem yaparak ‘hekimevi kapatılmasın’ açıklamalarına kulaklarını tıkayan Sağlık Bakanlığı, 2 yıl sonra aldığı karardan U dönüşü yaptı. Eğitim merkezi olarak yeniden hizmet vermesi için Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü harekete geçti ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Bekir Nennioğlu’nu kurucu yönetici olarak bu işle görevlendirdi.

ESKİ MALZEMELER ASKERİYEYE VERİLİYOR

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden teslim alınan Adana Hekimevi’nin yeni işleviyle kısa zamanda hizmete girmesinin hedeflendiği, tadilat nedeniyle eksik eşyaların askeriyeye teslim edildiği öğrenildi. Temizlik yapılarak yeniden dizayn edilecek olan Adana Hekimevi’nin 50 yataklı konaklama tesisine de sahip olduğu biliniyor. 13 yıl hizmet vermesinin ardından kapatılan ve bugün yeniden hizmete sokulacak olan Adana Hekimevi’nin bu şekilde kapat-aç yapılmasının maliyetinin ülke ekonomisinden giden para olarak değerlendirildi.

AÇILINCA ZARAR ETMEYECEK Mİ?

Adana Hekimevi’nin kapatılmasının devlet bütçesine getirdiği zararın 1 milyon 600 bin lira olduğuna işaret eden sağlıktaki yetkililer, ‘Dün zarar ediyor denilen bu kurum bugün yeniden açılıyor. Nasıl yönetilecek ki bu kurum zarar etmeyecek? Sağlık Bakanlığı bunun hesaplarını nasıl yaptı. Madem Adana için böyle bir tesis gerekliydi ve zaruriyetti. O zaman niçin kapatıldı? Sağlık bakanlarının görüşlerine göre veya müfettişlerin isteklerine göre mi devlete ait kurumlar kapatılıp sonrasında açılıyor?’ diyerek haklı eleştirilerde bulundular.