Hulusi Güvel: “Çukurova’da CHP oylarını artıracağız”

CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı ve 23. Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel, iddialı olduğunu gözler önüne serdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Hulusi Güvel, Adana’nın gelişimini Çukurova’dan başlatacaklarını söyledi


23. Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Çukurova’da CHP oylarını yüksek oranlara çekeceğini iddia etti. Adana kamuoyunda uzlaşmacı ve birleştirici kimliğiyle tanınan Hulusi Güvel, AK Parti’li Adana milletvekillerinin sadece kağıt üzerinde kaldını söyledi. AKP’lilerin Adana’ya hiçbir katkı sunmadığı gibi Adana’nın geriye gidişinde başlıca rol oynadığını savunan Hulusi Güvel, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e de ateş püskürdü.

Ömer Çelik’in Adana milletvekili olmasına rağmen 2013 Adana turizm yatırımının sıfır (0) olduğunu dile getiren Hulusi Güvel, Adanalılar’ın sandıkta hesap soracağına inandığını ve Adana’nın gelişimini Çukurova’dan başlatacaklarını vurguladı.


Çukurova ilçesinin Adana’nın gözbebeği olduğunu ancak mevcut doğal güzelliklerinden yararlanılamadığını belirten Hulusi Güvel, “İç gölümüz ve Seyhan nehrimizi Türkiye’nin ve dünyanın çekim merkezi yapmak istiyoruz. Çukurova’daki meydan sorununu çözeceğiz. İlçede insanların buluşma noktası olabilecek, kültür ve sanatla yoğrulmuş dünya ölçeğinde bir merkezimiz olacak. Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, engellilerimizin ve tüm hemşehrilerimin rahat eğitim alabileceği, rahatlıkla ulaşımını sağlayacağı bir ilçe oluşturmak benim için zor olmayacak. Çukurova’da CHP’nin kazanması konusunda hiçbir şüphemiz yok ancak aday olmam durumunda CHP’nin Türkiye’de örnek bir oy potansiyelini ulaşacağına yürekten inanıyorum. Ayrıca Çukurova’nın 50 yıllık geleceğinin de planlamasını yaparak ilçedeki vatandaşlarımızın derin bir nefes almasını sağlayacağız. Adana’nın çocuğu olarak kendi evimizin önünü süpürmemiz gerektiğinden yola çıkarak Çukurova’da önemli bir başarı sağlayacağız” dedi.


Belediye yönetiminde sivil toplum örgütlerinin, odaların, gazetecilerin, muhtarların, üniversitenin ve vatandaşların görüş ve önerilerine her zaman başvuracağını ifade eden Hulusi Güvel, “Dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmiş kentleri, ilçeleri örnek alarak farklı bir Çukurova modeli çıkaracağız. İşimiz kolay olmayacak belki ama vatandaşlarla elbirliği yaptıktan sonra başaramayacağımız hiçbir iş olmayacak. Partililerime, Çukurovalı hemşehrilerime ve dostlarıma sonsuz güvenim var. Hep birlikte yeni bir Çukurova oluşturacağız” diye konuştu.