Hüseyin Sözlü: "İktidarın yapamadığı belediyeciliği biz yaptık"

Milliyetçi Hareket Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Yenimahalle Toplantılarında yaptığı konuşmasında, iktidar partisine mensup belediyelerin yapmadığı hizmetleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Sözlü, kış ayının yavaş yavaş kendisini gösterdiği bu günlerde kendisini ve MHP Seyhan Belediye Başkan aday adaylarını sıcak bir şekilde karşılayan Yenimahalle sakinlerine teşekkür etti.

 

MHP’nin Seyhan aday adaylarıyla birlikte Seyhan’ın sorunlarını bildiklerine dikkat çeken Başkan Sözlü,” Seyhan’ın durumu hepinizin bildiği üzere ortada. İktidar nimetleri diyerek siyaset yapılmış ve iki dönemdir iktidar partisi tarafından yönetilen Seyhan, bu nimetleri bir türlü görememiştir. İktidar nimetleri diyerek mirasyedi evlatlar gibi hazır kaynak bekleyenler, hatta aklından Büyükşehir başkanlığını geçirenler tahmin ediyorum kendi ilçelerinden bile aday yapılmayacaktır” dedi.

 

İktidarın muhalefetine rağmen Ceyhan’da az kaynakla çok iş yapmanın gayretinde olduğunu belirten Sözlü, “buna karşılık olarak Ceyhan, bu kardeşinizi üç dönemdir başkanlıkla taçlandırdı. Üç dönemdir yönettiğimiz Ceyhan’da sosyal barışı tesis edip, kurtarılmış bölgeler kavramını ortadan kaldırdık. Ne yazık ki Adana’da açılım ruhu zarar görmesin diye azgın teröristlere seyirci kalanlar, dün 27 yaşında civan mert bir delikanlının ölümüne sebep oldular. Başkanlığımız döneminde inşallah Adana’da girilmeyen mahalleleri, kurtarılmış bölgeleri ortadan kaldıracağız’’ diye konuştu.

 

Ceyhan’da çizgisi, rotası belli, sistemi oturmuş bir belediye teslim edeceğini söyleyen Başkan Sözlü, “ Bir belediye başkanının yapacağı, o şehrin ufkunu açmak ve zaman içerisinde de şehir ile ilgili reel politikaların hayata geçirilmesini sağlamaktır. Ceyhan bugün beklediğimizden veya bulunduğu yerden daha da ilerde olabilirdi. Eğer hükümet reel politika açısından hep söz verdiği ama bir türlü yerine getiremediği Enerji İhtisas Bölgesi projesini hayata geçirmiş olsaydı bugün Ceyhan çok daha yükseklerde olurdu. Bu gün İktidar partisinin aday adayları tanıtım toplantısı vardı. Bunların birçoğu iktidar partisinden seçilmiş belediye başkanlarıydı. Ama sanki belediye başkan aday adayı tanıtılmıyor iktidarları dönemlerinde o şehre yapılmış olan okul, hastane ve şehirlerarası yolları gösteriyorlardı. Bu filmler de yerel yöneticilere örnek gösterilecek, belediye başkan adaylarının ufkunu açacak bir tek proje bile maalesef yoktu. Bunların belediyecilikten anladıkları mirasyedi babanın evlatları gibi iktidarın hizmetleriyle günü kurtarmak veya portakal bahçelerine TOKİ yaparak kentsel dönüşüm yapıyoruz nidaları atmaktır. 30 Mart’tan sonra kentsel dönüşümün nasıl yapılacağına bizimle birlikte şahit olacaksınız” dedi.

 

Hükümetin son günlerde hararetli bir şekilde açılım, ayrıştırma, parçalama, paket gibi konularla ilgilendiğini belirten Başkan Sözlü, “ Sizlere olan kefaletimiz, borcumuz bizi bugün sizlerle buluşturdu. Milliyetçilik nutku atıp, Diyarbakır’da faklı söz söyleyenlerden olmadık. 37 yıl Türkiye’ye söven PKK’lı sanatçıyı getirip ellerinden tutular. Barzani’ye  ‘Kuzey Kürdistan’a hoş geldin” diyen Osman Baydemir’in elinden tutanlara, Adana’nın magazin malzemesi şahsıyla da bizim tepemize çöken bu iktidara yerel seçimlerde sandıkta o mübarek oylarınızla artık dur demenin zamanı gelmiştir.  Adana’da açılım zarar görmesin diye aşağı ki mahalleri PKK sempatizanlarına adeta teslim edenler, Allah rızası için, rızkı için kamu görevini yerine getirirken Memleket çocuğu otobüs şoförlerinin linç edilmesine fırsat verenler bizim tepemize binmeye çalışıyorlar.  Necip Fazil’ın Sakarya şiirinde dediği gibi ‘Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!’ olmayacağız. Önce Cenabı Allah’a kendimizi emanet ediyoruz; sonra bizleri var eden halkımıza sırtımızı yaslıyoruz. Üç dönemdir Ceyhan belediye başkanıyım. Demokrasiyi tanımayanlara, milletin iradesine karşı çıkanlara kim olursa olsun sandıkta hadlerini bildireceğiz” dedi.

 

Toplantıya katılan MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı ise yaklaşmakta olan yerel seçimlerin Türkiye’nin kaderini belirleyeceğini ifade ederek; İktidarın beklediği oyu alması halinde bundan böyle seçimin de olmayacağını iddia etti.