Hüseyin Sözlü'nün Bayrak Hassasiyeti

Her fırsatta ‘Cumhuriyetin Kalesi' gibi sıfatlarla anılan İzmir'de kentin göbeğinde ‘Mehmetcik Anıtında' bulunan Türk Bayrağı günlerdir yerinde yok. Bu duyarsızlığa karşı Adana'da Hüseyin Sözlü idaresindeki Büyükşehir Belediyesi kentin birçok noktasını bayrakla donatarak halkın sevgi ve takdirini topluyor.

Son yıllarda terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlarda hemen hergün şehit haberlerinin yürekleri sızlattığı bir dönemde İzmir Karabağlar'da bulunan Mehmetçik Anıtı'nda bulunan Türk Bayrağı 2 yıl aradan sonar ikinci kez günlerdir yerinde yok. Bunu fark eden vatandaşlar gördükleri manzarayı "İzmir'de Mehmetçiğe Bayrak Ayıbı" olarak tanımlıyor.


İKİNCİ SKANDAL


Mehmetciğe bayrak skandalını 20 Ekim 2014'te muhabirimiz Hamza Gül, o dönemde İzmir'de görev yaptığı gazetede duyurmuş ve birgün sonar Türk Bayrağı Mehmetçik Anıtın'da dalgalanmaya başlamıştı. Olayın ardından ikinci skandalı yine Hamza Gül fark etti.


ADANALI BAYRAĞINA SAHİP ÇIKIYOR


İzmir'in göbeğinde gün içerisinde binlerce insanın gördüğü Barış Parkı Mehmetçik Anıtı'ndaki Türk Bayrağı günlerdir yerinde yok. Fahrettin Altay Mahallesi, Oyak Sitesi tepesinde bulunan Mehmetçik Anıtı'nın yanındaki Türk Bayrağı günlerdir dalgalanmıyor. İzmir'e ragmen Adana'da Hüseyin Sözlü ve ekibi toplumun içinde bulunduğu acı ve milli çöküntüyü asgariye indirebilmek maksadıyla kentin birçok yerinde şanlı bayrağımızı dalgalandırmayı ihmaletmiyor. Bunu farkedince Çukurova Barış olarak Milli ve Manevi değerlerimiz açısından bu iki kentteki ‘Bayrak Sevgisini' okuyucularımızla paylaşıyoruz. Bir yanda her fırsatta kendisini ‘Cumhuriyetin Kalesi' olarak tanımlayan İzmir'de günlerce herkesin gördüğü anıtta bayrak yok ve yerel yöneticilerin çıtı çıkmıyor, diğer yanda her türlü baskı ve muhalefete karşı Adanalının bayrak sevgisine saygı duyan bir yerel yönetim anlayışı. Takdir okuyucularımızın.


MEHMETÇİK ANITI VE FAHRETTİN ALTAY


Karabağlar Fahrettin Altay Mahallesi'ndeki Oyak Sitesi'nin eteklerinde bulunduğu tepenin üzerindeki Park ve İzmir'in pek çok yerinden görülebilen; kaidesiyle birlikte 23 metre yüksekliğindeki dev Mehmetçik Anıtı'ndaki Türk Bayrağı'nın her gün şehit veren Mehmetçiğin anısına oluşturulan anıttaki baryağın şu günlerde yerinde olmaması bir çokinsanın yüreğini sızlatıyor.
Karabağlar Fahrettin Altay Mahallesi'nin Oyak Sitesi içindeki Mehmetçik Anıtı'nda bulunan Türk Bayrağı günlerdir yok. 12 yıl boyunca gönderde dalgalanan bayrağın yerinde olmayışını ne sitede yaşayanlar ne de Hava Kuvvetleri Eğitim Komutanlığı fark etmedi. Adını Kurtuluş Savaşı kahramanlarından asker ve politikacı olan ve Dumlupınar Meydan Muharebesi sonrası Yunan Ordusu'nun geri çekilmesini sağlayarak İzmir'e giren ilk Türk süvarilerinin komutanı olan Orgeneral Fahrettin Altay'dan alan mahallede yaşayanların çoğunluğu da TSK mensubu.


Askeri lojmanların da bulunduğu Fahrettin Altay Mahallesi'ne 2002 yılında dönemin Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon ve İzmir Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Ahmet Piriştina'nın girişimleri ile Oyak Sitesi'nin bulunduğu bölgedeki tepeye Mehmetçik Anıtı yaptırıldı. Tepenin GençlikParkı olarak adlandırılıp anıta dikilenTürkBayrağı'da bölgenin birçok yerinden görülmekte.