İbrahim Öcal, ''Sözlerin yazıya dökülmesini istiyoruz''

Adana Oto Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Öcal, araç alım ve satımları sırasında düzenlenen ekspertiz raporlarını eleştirip 'motorun durumu, aracın kaportasının son hali ve kilometresi hakkında verdikleri ekspertiz raporları resmi bir belge olmayıp sorumluluk almıyorlar. Sözlerin yazıya dökülmesini istiyoruz' dedi.

Adana Oto Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Öcal, araç alım ve satımları sırasında düzenlenen ekspertiz raporlarını eleştirip ‘motorun durumu, aracın kaportasının son hali ve kilometresi hakkında verdikleri ekspertiz raporları resmi bir belge olmayıp sorumluluk almıyorlar. Sözlerin yazıya dökülmesini istiyoruz’ dedi.

PARA TUZAĞI

Kendilerine gelen şikayetler sonrasında ekspertiz raporları hakkında bir açıklama yapan Adana Oto Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Öcal, ekspertizlerin araç başına 200 lira aldıklarını belirterek ‘Bir araç alıp ekspertize gösterdiğinizde altına atılan imzaların hiçbir geçerliliği yok. 200 lirada para alıyorlar. Sadece boyayı ölçüyorlar. Boyanın kalınlığına bakıyorlar. Bir de internetten motor gücünü gösteren kalp grafiği gibi bir belge tanzim ediyorlar. Altı üstü boş bir iş. Para tuzağı. Günde 5 araca baksanız bin lira. Ayda ise 30 bin lira. Hiçbir sorumlulukları yok. Biz bunların resmiyet altına alınıp kontrollü olmasını, ekspertiz raporlarının da temel dayanaklar üzerine oturtulması gerekiyor’ dedi.

 

YAZININ ALTINI İMZA ATSINLAR

 

Oda Başkanı Öcal, her önüne gelenin ekspertiz olmaması gerektiğini ve devletin etkili, yetkili tüm sorumlularının bu seslerini duymasını isteyerek şu önemli noktalara dikkat çekti. ‘Bakanlığın denetiminde olsun. Odaya bağlılıkları bulunsun. Sözlerin yazıya dökülmesini istiyoruz. Yazının altında da imza olsun. Aracın kilometresinin de, hasar tespit oranının da yazıya dökülerek kayıt altında olması en doğru olandır. Kontrol mekanizması yok ortada. Ekspertizler olmadık oyunların içinde yer alıyorlar. Aracın içerisindeki ekspertiz kağıdını dahi yırtıp atıyorlar. İşin fırıldak kısmındalar. Aracın bilgilerini dahi doğru vermeyip yeri geliyor traktör bilgilerini veriyorlar. Trafik tescil bürolarında tescil yapılır iken hasarlı ya da ağır hasarlı diyerek belirtilerek kırmızı kaşe ile onaylanmasını istiyoruz’

 

 

BAKANLIK SESİMİZİ DUYSUN İSTİYORUZ

Aslında kendilerinin fazlaca bir şey istemediklerini kaydeden Başkan İbrahim Öcal, ‘İstediğimiz üç ana madde. Ekspertizlerin kayıt altına alınması, sözlerinin yazıya dökülerek altlarına imzalarının atılması, trafik hasar kayıtlarının yapılır iken kaşe ile kayıt altına alınması. Bunlar yapılır ise yargının da yükü hafifler. Sözlerin yazıya dökülerek insanlara verilen belgelerin yazılı bir şekle getirilmesidir. O kadar çok şikâyet geliyor ki bunu bakanlık dikkate alıp gereğini yapsın’ dedi. Ekspertizlerin sertifikasız ve sorumluluk almayan kişiler olduklarını da kaydeden Öcal, ‘İşin özü ortada bir sözleşme yok. Askıda kalanla da bu işler yürümez. Sesimizi bakanlık yetkilileri lütfen duysun’ çağrısında bulundu.