İki 'tefeci çetesine' operasyon: 16 gözaltı

Balıkesir ve Tekirdağ merkezli iki ayrı suç örgütüne yönelik operasyonlarda aralarında "çete elebaşıları"nın da bulunduğu 16 kişi yakalandı. 

Balıkesir ve Tekirdağ merkezli iki ayrı suç örgütüne yönelik operasyonlarda aralarında "çete elebaşıları"nın da bulunduğu 16 kişi yakalandı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kafes-38 operasyonlarında Balıkesir’de elebaşılığını Cengiz Güven’in ve Tekirdağ’da elebaşılığını Nevzat Halitoğlu’nun yaptığı 2️organize suç örgütü çökertildi" dedi. 

Suç örgütlerine yönelik Balıkesir, Burdur, Manisa ve Tekirdağ'da jandarma ekiplerince yapılan operasyonlarda aralarında örgüt elebaşılarının da bulunduğu 16 şüpheli yakalandı. 

Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, "tefecilik, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından haklarında adli işlem başlatılan şüphelilerin karıştıkları olaylar şöyle: 

-Ekonomik yönden sıkıntıya düşen vatandaşlara faizle borç para vermek,

-Borcun vadesi geldiğinde faiz artırarak değerinin çok üzerinde para istemek,

-Borcunu ödeyemeyen vatandaşların araç, dükkân, tarla ve evlerine; tehdit, baskı ve şiddet uygulayarak el koymak,

-Varlıklı ve zengin iş adamlarını hedef alarak zorla alıkoymakı,

-Alıkonulan mağdurları serbest bırakmak için ailelerinden ve tanıdıklarından yüksek meblağlı fidye istemek,

-Uyuşturucu imal ve ticareti ile silah ve mühimmat kaçakçılığı yapmak. 

Operasyonlarda suçtan elde edildiği değerlendirilen 5️8️ milyon TL değerindeki malvarlığına tedbir kararı uygulanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Operasyonlarda ayrıca 3️1️2️ adet senet ve 5️adet çek, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile çok miktarda para, tapu, silah ve mühimmata el konuldu. (ajansbizim)

operasyon çete borç para tefeci