İlk Franchise kafesini Adana'da açtı

Son yıllarda hızla büyüyen sektörlerden olan kahve sektörü özellikle genç girişimcilerin büyük ilgisini çekiyor. Uzun yıllardır hediyelik kahve satışı yapan Kırk Zade, özellikle son 10 yılda hızlı bir büyüme gösteren franchise sistemine girmeyi kararlaştırdı. İlk franchise kafesini Adana'da açan firmanın 2020 hedefi 10 franchise.

Son yıllarda hızla büyüyen sektörlerden olan kahve sektörü özellikle genç girişimcilerin büyük ilgisini çekiyor. Uzun yıllardır hediyelik kahve satışı yapan Kırk Zade, özellikle son 10 yılda hızlı bir büyüme gösteren franchise sistemine girmeyi kararlaştırdı. İlk franchise kafesini Adana’da açan firmanın 2020 hedefi 10 franchise.

Türkiye’ye 1980 yılından sonra giren Franchise sisteminin özellikle son 10 yılda hızlı bir büyüme kaydetti. Franchise pazarı yatırımcılar ve girişimciler için adeta fırsatlarla dolu. Pazarda her geçen yıl artan bir büyüme yaşanıyor. Yabancı markaların yanı sıra yerli markalarda bu pazarda kendilerini göstermeye başladı.

Son yıllarda hızla büyüyen sektörlerden olan kahve sektörü özellikle genç girişimcilerin büyük ilgisini çekiyor. İstanbul’da 1835’den bu yana kahve satışı yapan Kırk Zade’de franchise sistemine girmeyi kararlaştırdı.

Kırk Zade Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk, yaptığı açıklamada, firma olarak uzun yıllardır bir çok firmaya kahve satışı yaptıklarını ve bu yıl aldıkları bir kararla bayilik sistemine geçmeye karar verdiklerini bildirdi. Bu kapsamda ilk kafelerini iki genç girişimciyle birlikte Adana’da açtıklarını kentin en ünlü bulvarlarından olan Turgut Özal Bulvarı’nda açılan kafede hediyelik kahve satışı da yapıldığını bildirdi.

Franchise ağını genişleteceklerini anlatan Kırk, ‘’İstanbul, İzmir, Ankara , Konya, Mersin, Gaziantep, Hatay gibi iller başta olmak üzere Türkiye genelinde yıl sonuna kadar 10 kafeye ulaşmak istiyoruz. Kahve sektöründe yatırım düşünen genç girişimciler bizlerle bağlantı kurabilirler. Başvurularının ardından ilgili çalışmaların olumlu sonuçlanmasıyla birlikte bayilik sürecini başlatıyoruz’’ dedi.