İmar AŞ'de deprem

Adana Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Yeni Adana İmar A.Ş'nin 23 Haziran 2014 tarihinde yapılan genel kurulunda genel kurul üyeliğine getirilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmanı olan Şeref İba, görevini Şubat 2016 itibariyle bırakarak istifa etti.

Hatırlanacağı üzere Başkan Hüseyin Sözlü'nün belediye başkanlığı koltuğuna oturmasından sonra belediyeye ait BİT'lerdeki yönetim kurulu üyelerini değiştirme yoluna gitmişti. İmar A.Ş'nin yönetimine de Haziran 2014'te Şaban Acar, Şeref İba, Ahmet Özlü, Şehmus Uçar, Mehmet Çetin, Ali Aydın ve Edip Gülnar getirilmişlerdi. MHP'den milletvekili adayı olan Emekli Tuğgeneral Ali Aydın önce İmar A.Ş'de yönetim kurulu üyesi olup bir hafta önce de Altın Koza'nın yönetim kuruluna üye olarak atanmıştı.


BİT'LERDE YÖNETİCİ DEĞİŞİMİ


Başkan Hüseyin Sözlü'nün son günlerde BİT'lerin yönetiminde değişime giderek Altın Koza'da da değişiklik yapması dikkatlerden kaçmamıştı. Doç. Dr. Şeref İba'nın görevini kendi isteği ile bırakmasının nedeni olarak da işlerinin yoğunluğu gerekçe gösterildi. İmar A.Ş'deki yönetim kurulu üyeleri 3 bin lira huzur hakkı alıyorlardı. İmar A.Ş'nin halen genel müdürlük görevini Ertan Aşrak yapmakta olup 6 bin 500 lira ücret alırken, İmar A.Ş'nin yönetim kurulu başkanlığını da Şaban Acar yapıyor.