“İmplant Tedavisinde Dijital Planlama”

Adana Diş Hekimleri Odası 3 Boyutlu İmplant semineri düzenledi. Seminere Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Ozan konuşmacı olarak katıldı. Doç. Dr. Oğuz Ozan, sabah dikişsiz cerrahi ile implant yaptığımız hasta öğleden sonra yemeğini yiyebiliyor dedi.

Haftasonu olmasına rağmen dişhekimlerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Adana içerisinde her dişhekiminin yeni teknolojileri rahatlıkla kullanabildiklerini söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkan Vekili Dr. Dt. Hasan Boğa, “İmplant uygulamasının hayatımıza girmesi ile oda olarak ele aldığımız her türlü bilimsel etkinlikte yer alıp, kendinizi daha da geliştiryorsunuz. Bugün geldiğimiz noktada odamızın her üyesi implant uygulamasını fevkalade yapmaktadır. İmplant ile hastaların ağız diş sağlığı konforu artıyor. Diş hekimi muayenehanesine gelerek implant tedavisi yaptıran orta yaş üstü insanlar çiğneme fonksiyonları arttığı için rahat yemek yiyebiliyor, sağlıklı beslenebiliyor, sağlıklı beslenebildiği için genel sağlığı düzeliyor. Takdir edersiniz hastası mutlu olan dişhekimi meslektaşlarım da daha mutlu oluyor. Gelişmiş ülkelerde implant kullanımı çok yaygınken, Türkiye'de ihtiyacı olan herkesin implant yaptıramadığını düşünüyorum. Adana’da bulunan her dişhekimi yeni teknolojileri iyi kullanıyor ve üstün başarılı sonuçlar alıyor. İhtiyacı olan insanlar implat yaptırmaktan çekinmesinler. Bugün implantta 3 boyutlu çalışmanın tekniklerini göreceğiz. Geldiğiniz için sizlere, değerli bilgilerini bizlerle paylaşacak olan Oğuz Hocamıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

OĞUZ OZAN, “ 3 BOYUTLU İMPLANT İLE %99 BAŞARI”

Doğru planlanmış bir binanın 4 kolonla ayakta tutulabildiğini, doğru yerleştirilmediğinde 10 kolon konulsa bile yıkımların yaşanacağı örneğini veren Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Ozan, “Diş Hekimliği’nde kullanılan implantların tamamının dijital ortamda planlanmasına olanak sağlayan teknoloji ile daha hasta başında cerrahi müdahaleye başlamadan hastanın çenesini 3 boyutlu olarak görebiliyoruz. Sanki bilgisayar başında ameliyat yapıyormuşuz gibi hastanın çenesine implantları yerleştiriyoruz. Bir nevi ameliyatın similasyonunu yapıyoruz. Elde edilen kılavuzu hastanın ağzına yerleştiriyoruz. Bilgisayarda yaptığımız işlemin aynısını hastanın ağzında kansız, acısız yapma şansımız oluyor. Hem ameliyat kısa sürüyor hem diş etini açmıyoruz. Dikiş yok. İmplantlar en ideal yerinde en iyi yük taşıyacakları yerlerde oluyor ve protezin ömrüde uzuyor. Komplikasyon riski çok aza iniyor. Çünkü hastanın çenesini elimize almışız gibi 3 boyutlu görüyoruz. Sinirde zedelenme, sinüste kanama riski yok gibi. Dikişsiz cerrahi ve aynı gün dişler. ‘Sabah implantı yerleştiriyoruz, öğleden sonra hasta yemeğini yiyor’ konseptimiz budur. Bu yöntemle %99 başarı elde ediyoruz.” diye konuştu. Konuşmanın ardından Dr. Dt. Hasan Boğa, Doç. Dr. Oğuz Ozan’a teşekkür ederek plaketini verdi.