İncefikir: ''Çalışan 4 kişiden 1'i tarım sektöründe''

Seyhan Ziraat Odası 2. Başkanı Cahit İncefikir, ''İstihdamda tarım sektörünün payı son 20 yılda yaklaşık %50 azalmasına rağmen, hala çalışan 4 kişiden biri tarım sektöründe istihdam edilmektedir'' dedi.

İstihdamda tarım sektörünün payının son 20 yılda yaklaşık yüzde 50 oranında azaldığı buna rağmen, hala çalışan 4 kişiden birinin tarım sektöründe istihdam edildiği bildirildi.

İncefikir, yaptığı açıklamada, Türkiye'de kırsal nüfusun ve istihdamda tarım sektörünün payının zaman içerisinde azalmakla beraber önemini muhafaza ettiğini söyledi.

 “1990 yılında Türkiye'de istihdam edilenlerin yüzde 46'sı tarım sektöründe çalışırken, günümüzde yaklaşık  yüzde 24'ü tarım sektöründe çalışmaktadır’’ diyen İncefikir, şunları kaydetti:

‘’İstihdamda tarım sektörünün payı son 20 yılda yaklaşık %50 azalmasına rağmen, hala çalışan 4 kişiden biri tarım sektöründe istihdam edilmektedir. Bu şunu ortaya koymaktadır; bu nüfus kırsal alanda refahın, yaşam koşullarının iyileşmesi ile daha fazla üretime katkıda bulunabilecek ve gıda güvencesi açısından önemli bir avantaj oluşturacaktır.’’

Burada önemli olan konunun aile çiftçiliğinin yaşatılması olduğunu belirten İncefikir, ‘’Ne yapmalı da aile çiftçiliğini yaşatmalı ve kırsal nüfusu yerinde tutabilmeli? Burada temel yaklaşım şu olmalıdır; aile çiftçiliği hem gelişen, hem de gelişmekte olan ülkelerde gıda üretimi sektöründe tarımın en etkin birimlerinden biridir. Bunun için korunmalı ve yaşatılmalıdır" dedi.