İşgal polemiği

Büyükşehir meclisinde CHP'li Mustafa Vursavuş ile Soner Çetin arasında gerginlik yaşandı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı ilk oturumunda Seyhan ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Mustafa Vursavuş ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin arasında parkların işgali konusunda gerginlik yaşandı. Başkan Zeydan Karalar tarafları yatıştırırken Vursavuş konuşmasını yarıda keserek tartışmanın uzamasını önledi.

SONER ÇETİN TEPKİ GÖSTERDİ

CHP’li Mustafa Vursavuş, Mart ayında kaldırımların işgali, parklardaki büfelerin hormonlu bir şekilde büyümesi konusunu içeren bir teklif verdiğini ve idarenin yaptırımda bulunmasını istediğini söyledi. Vursavuş, pandemi nedeniyle 2 kez toplanan Kent Estetiği Kurulunun son toplantısında Çukurova Belediyesi adına toplantıya katılan Başkan Yardımcısı İsmail Özgen ile yaşadığı tartışmayı meclis kürsüsünden anlatmaya başladı. Özgen’in tartışmayı Soner Çetin’e aktardığını ve Çetin’in de Çukurova Belediye Meclisi’nde kendisine yönelik “O arkadaşın (Mustafa Vursavuş’u kastederek) bizimle ilgili özel problemi var. En kısa zamanda sancısını gelip bana anlatsın. Tedavi edeyim” dediğini söyledi. Vursavuş’un tepkili konuşması oturumda bulunan Soner Çetin’i kızdırdı.

KARALAR: BÜFELERİ HİZAYA GETİRECEĞİZ
Başkan Soner Çetin’in tepkileri uzun sürünce devreye Başkan Zeydan Karalar girdi. Karalar, Mustafa Vursavuş ile Soner Çetin’in arasındaki bu konunun mecliste değil de kendi aralarında çözülecek bir durum olduğunu belirtip olaya müdahil oldu. Mustafa Vursavuş kürsüden ayrılıp konuşmasını yarıda kesti. Başkan Zeydan Karalar, kaldırım işgalleri ve parklardaki hormonlu büyüyen büfelerden kendisinin de rahatsız olduğunu, Adana’da 135 büfenin bulunduğunu, kendi dönemlerinde de büfelere izin verildiğini ancak bu konuda tüm işgalleri hizaya koyacaklarını belirtti. Adana’da 350 bin işsizin olduğunu belirten Karalar, ‘Büfelerin sayısını azaltacağız. Uygunsuz olanları kaldıracağız. Yanlış adamlarla da mücadele edeceğiz. Göreceksiniz.” dedi.