“İŞKAD, üyelerinin yaşam kalitesine katkı sunuyor”

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, İŞKAD’ın kadınların iş yaşamında daha çok ve etkin yer almasına, kadın girişimci sayısının artmasına yönelik önemli projelerin yanı sıra, üyelerinin kişisel gelişimlerine yönelik çalışmalar da sürdürdüğünü kaydetti.

İŞKAD’ın toplumsal sorunlar üzerinde önemle durduğunu anlatan Av. Türkmen, meme kanserinin tüm dünyada en sık görülen kanser türü olduğunu belirtti. Av. Türkmen, 20 yaş üzeri her kadının risk taşıdığına dikkati çekerek, “Üyelerimizin hem bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmasını hem de üyelerimizle kaynaşmasını istedik” dedi.

İŞKAD’ın Seyhan Oteli’nde gerçekleştirilen geleneksel yemeğinin bu ayki konuğu Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Berna Fidan oldu.

“İŞKAD EMİN ADIMLARLA YÜRÜYOR”

İŞKAD Başkanı Av. Türkmen, yaptığı açış konuşmasında İŞKAD’ın projeleri hakkında bilgiler aktardı. İŞKAD’ın girişimci kadın sayısının artmasına yönelik önemli projeleri yaşama geçirdiğini belirten Av. Türkmen, “İŞKAD olarak özellikle genç kadın girişimcilerin sayısının artması için mücadele ediyoruz. Bunun için geçtiğimiz yıl liselerde kız öğrencilere yönelik olarak ‘Kızlarımız Girişimci Olsun’ adı altında bir proje yürüttük. Aynı proje kapsamında ‘Ben de Girişimci Olmak İstiyorum’ başlığıyla liselerde öğrenim gören kız öğrenciler arasında kompozisyon yarışması düzenledik. Yine geçen yıl KOSGEB işbirliğiyle Uygulamalı Girişimcilik Kursu düzenledik ve bu kursu tamamlayan genç kızlarımızın çoğu bugün kendi işlerinin sahibi oldular. Geçtiğimiz hafta içinde de uygulamalı girişimcilik kursumuzun ikinci dönemini tamamlayan kursiyerlerimize sertifikalarını verdik. Hemen ardından kursiyerlerimizden Pelin Kaya’nın işyerinin açılışını yaptık. İŞKAD, hedefine emin adımlarla yürüyor”  diye konuştu.

 

“İŞKAD, ÜYELERİNİN YAŞAM KALİTESİNE KATKI SUNUYOR”

İŞKAD’ın kadın girişimciliğini ve iş yaşamındaki kadın sayısını artırmaya yönelik projelerinin yanı sıra üyelerine yönelik faaliyetlerinin de sürdüğünü dile getiren Av.Türkmen, “İŞKAD’ın önceliklerinden biri de üyelerinin yaşam kalitesine katkı koymaktır. Bu bağlamda zaman zaman kişisel gelişime yönelik etkinlikler yapıyoruz. Bugün de 20 yaşın üzerindeki her kadını yakından ilgilendiren meme kanseri konusu üzerinde üyelerimizi bilgilendirip bir farkındalık yaratmak istedik. Meme kanseri tüm dünyada kadınlarda en sık rastlanan kanser türü ve tüm kanserlerin dörtte birini oluşturuyor. Meme kanserinde erken tanı çok önemli bir unsur olduğu için böyle bir konuyu seçtik” şeklinde konuştu.