İsmet Yüksel, ''Ülkeyi böldürtmeyeceğiz''

CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, mevcut iktidarın Anayasa Değişikliği Tasarısı ile ülkeyi bölünme eşiğine getirdiğini belirterek 'referandum sürecinde halkımıza hakikatleri anlatarak onları bekleyen tehlikeleri izah edeceğiz. Bu ülkenin üniter devlet yapısının bölünmesine izin vermeyeceğiz. Tek adamlık sevdasının da bu ülkede gerçekleşmemesi adına parti olarak bütün çabamızı ortaya koyacağız' dedi.

- CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, mevcut iktidarın Anayasa Değişikliği Tasarısı ile ülkeyi bölünme eşiğine getirdiğini belirterek ‘referandum sürecinde halkımıza hakikatleri anlatarak onları bekleyen tehlikeleri izah edeceğiz. Bu ülkenin üniter devlet yapısının bölünmesine izin vermeyeceğiz. Tek adamlık sevdasının da bu ülkede gerçekleşmemesi adına parti olarak bütün çabamızı ortaya koyacağız’ dedi.

ADANALILAR DİK DURUR

Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’i yıkmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğinin altını çizen Başkan Yüksel, ‘Türkiye sevdalıları, Cumhuriyet’in evlatları, Atatürk’ün izinde yürüyenler bu ülkenin temel taşı olarak karşı duruşlarını her zaman sürdüreceklerdir. CHP olarak referandum da halka inip doğruları anlatacağız. Mecliste yaşanan süreci de biliyorsunuz. Bu halk ülkenin bölünmesine karşı duruş sergileyecektir’ sözleriyle Adanalılar’ın duygularını dile getirdi.

ZAMAN BİZİ HAKLI ÇIKARDI

Türkiye’nin kan gölüne doğru çekilmek istenildiğini ve ülkenin içinde bulunduğu durumu  da iç açıcı olarak görmediğini kaydeden CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, Hükümetin izlediği Suriye politikasının yanlışlığına günlerce dikkat çektiklerini belirterek ‘Gelinen nokta bizi haklı çıkardı. Suriye batıklık dedik. Bugün gelen şehitlerimiz bizim karşı çıkışımızı resmen ortaya koyuyor. Vatan evlatlarımızın şehit olmasına sessiz kalamayız. Mecliste yaşanan şiddet olaylarını da görüyorsunuz. Bu kadar gözleri dönmüş bu iktidarın. Yasa tasarısını çıkarmak adına, tek adamlık yolunda ilerleme adına bütün duygulardan yoksun kaldılar. Şiddet kimden gelir ise gelsin, kadınlara yönelik meclisteki tavrı da kınıyorum’ dedi.

ÜLKE KÖTÜ DURUMDA

Şehit olan insanların kimin için neden öldüklerini bu ülkenin insanlarının sorması gerektiğini belirten İlçe Başkanı Yüksel, ‘içimiz kan ağlıyor. Kimin için savaşıyoruz? Kimin için kan döküyoruz? Terör örgütleriyle savaşır duruma gelmemiz Hükümetin yanlış politikaları sonucu ortaya çıkmıştır. OHAL ile ülke bir açmazın içine sokuldu. Dolar aldı başını gidiyor. Ülke ekonomisi tepetaklak oldu. Durum bu kadar vahim iken bu iktidar sanki bunların sebebi kendilerinden kaynaklanmıyor gibi davranıyor. Bütün bunları referandum sürecinde halkımıza anlatacağız’ ifadelerini kullandı.

 

14 yıldır ülkeyi yöneten Ak Parti Hükümeti’ne de seslenen CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, ‘OHAL derhal kaldırılmalıdır. Başkanlık sistemini konuşan ülkenin temel önceliği bu mu? Asgari ücrete yapılan zamlar ortada. Halkın durumundan bu ülkenin idaresini elinde bulunduran Ak Parti’nin haberi yok. Bunlar Kemalist ideolojiye karşılar. Bütün gayretleri bunun için. Kemalist ideolojiyi yok etmeye çalışıyorlar. Ülkenin içinde bulunduğu durum bunlar için çok önemli değil. Çağdaş eğitim sistemini yok ettiler. Kendilerine göre düzen kurmak istiyorlar. Bu ülkenin insanları buna asla izin vermez. Referandumda halkımız hayır oyu kullanacaktır’ sözleriyle görüşlerini dile getirdi.

HALKIMIZ EVET DEMEYECEKTİR

Osmanlı döneminde dahi tek kişinin hükümdarlığının olmadığının vurgusunu yapan İlçe Başkanı Yüksel, yasama, yürütme ve yargı erkinin birbirine karıştığını kaydedip ‘Anayasa taslağı bütün erkleri bir kişiye teslim ediyor. Hükümeti devreden çıkarıyor. Yasama görevi olan meclisin yetkilerini elinden alıyor. Yargıyı da yine tek adama teslim ediyor. Bütün bunları görmezlikten gelemezsiniz. Partili Cumhurbaşkanlığı ise tamamen ülkenin altına dinamit koyar. Bunu halkımız görüyor. Halkımız başkanlık sistemine evet demeyecektir. Bizler de CHP’nin örgütleri olarak bunu halka anlatıp parti olarak mücadelemizi vereceğiz. Sandık görevlilerimize varana değin hazırlıklarımızı yaptık. Seçim komitemiz ciddi anlamda sürecin başından bugüne kadar çalışıyor. Türkiye bölünmeyecektir, biz de bölünmeye asla izin vermeyeceğiz’ ifadeleriyle  görüşlerini dile getirdi.