İsteyince buluyorlar!

'Seçimden yeni çıktık, paramız yok' ifadelerinin arkasına sığınmak kolaycılık olarak seçildi

Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri 31 Mart yerel seçimlerinden yeni çıktıklarını, enkaz devir aldıklarını, belediyenin de borç yükü altında olduğunu gerekçe göstererek alacaklı konumundaki insanlara alacaklarını ödemedikleri gibi, bütün yatırımları da durdurarak adeta çivi çakmıyorlar.

BİLBORDLARI REKLAMLARLA SÜSLENDİLER

‘Tasarrufa gidiyoruz. Mali disiplin yılı ilan ettik’ diyerek bütün iş ve işlemlerde yavaşlatmayı ön plana çıkaran belediyelerin şehrin her tarafını önemli gün ve haftalar nedeniyle reklam bilbordları ile donatıp afişler astıkları ve harcama kalemlerini kendilerinin reklamı adına hiç kısmadan sürdürdükleri gözleniyor. Şehirdeki her inşaat halindeki apartmanların dış cepheleri, köprülerin yola bakan cephelerinin belediye başkanlarının reklam panolarıyla donatılması gözlerden kaçmıyor.

AĞLAMA EDEBİYATINA YEREL BASIN TEPKİLİ

Yerel basına yönelik çok da önem vermeyen tutum ve davranışlar içine giren belediye başkanlarının istedikleri zaman belediyenin parasının olduğunu hatırlayarak harcama kalemlerini sürdürmesi de yerel gazeteler başta olmak üzere medyanın da tepkisini çekmeye başladı. Bu arada bazı belediyelerde basınla ilgili muhatap bulunamayacak noktaya gelinmesi de ‘çelişkiler yumağı’ olarak değerlendiriliyor. Ağlama edebiyatı yerine ‘ne yapabilirim?’ sorusuna yanıt aranmasının doğru olacağı kaydediliyor.