İYİ Parti Genel Başkanlığı'na Dervişoğlu seçildi

İYİ Parti Genel Başkanlığı'na Dursun Müsavat Dervişoğlu seçildi. 

İYİ Parti Genel Başkanlığı'na Dursun Müsavat Dervişoğlu seçildi. 

ATO Congresium'da yapılan olağanüstü genel kurulda genel başkanlık seçiminde dört aday delegelerden gerekli imzayı toplayabildi: TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz.

Yapılan oylamalarda ilki iki turda adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli oy çoğunluğuna sağlayamayınca, ikinci turda en yüksek oyu alan Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın arasında üçüncü tur oylama yapıldı. 

Bu turda 611 delegenin oyunu alan Dursun Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanlığı'na seçildi. Koray Aydın ise 548 delegenin oyunu aldı. 

Dervişoğlu, milletvekili olduğu için partinin grup başkanlığı da Koray Aydın'dan kendisine geçecek. 

Müsavat Dervişoğlu hakkında 

Dursun Müsavat Dervişoğlu, 1960 yılında Ankara'da doğdu. 

İlk ve ortaokulu Fatsa’da, liseyi Samsun’da bitirdi. 1978’de Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'ne girdi. Ancak 12 Eylül darbesinin ardından öğrenimine ara verdi. Daha sonra çıkarılan öğrenci affından yararlanarak  Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 

MHP içinde siyasi faaliyette bulunan Dervişoğlu, 1978’de Fatsa Ülkücü Gençlik Derneği Başkanlığı, 1987-1989 arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. 

1989 Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından parti genel merkezinde görevlendirildi. Ardından MHP İzmir teşkilatında görev aldı ve 2000-2011 arası MHP İzmir İl Başkanlığı'nın üstlendi. Bu süreçte İzmir'de ticaretle uğraştı. 

2009'de MHP'den İzmir belediye başkanı adayı,  2011milletvekili adayı ve  2012’de MHP Genel Başkanlığına aday oldu ancak kazanamadı.

2017 yılında yapılan referandum sürecinde MHP’den ayrıldı ve daha sonra İYİ Parti’ye katıldı. 2018-2019 arasında İYİ Parti genel başkan yardımcılığını üstlendi. 

27. ve 28. Dönem TBMM'de İYİ Parti İzmir Milletvekili seçildi, partinin grup başkanvekilliğine getirildi.  (ajansbizim)

İYİ Parti İzmir MHP