'İzci Öğrenciler, Karaisalı Kampı’nda buluştu

''Sevgiye Uzanan Eller Projesi''nin İzci Öğrencileri, Karaisalı Kampı’nda buluştu.

Göçle gelen ve topluma uyum sorunu yaşayan dezavantajlı çocuk ve gençlerin sosyal, kültürel ve ekonomik uyum sorunlarının azaltılıp, topluma kazandırılması amacıyla hayata geçirilen "Sevgiye Uzanan Eller Projesi"  kapsamında, “Haydi Çocuklar Bir Adım Daha” sloganıyla okullarında izcilik eğitimi gören 95 öğrenci, Karaisalı ilçesinde bulunan Yerköprü’de düzenlen “İzci Kampı”nda bir araya geldi.

Vali Yardımcısı Halis Arslan koordinesinde yürütülen Sevgiye Uzanan Eller Projesinin 9. Bölüm çalışmaları kapsamanda gerçekleştirilen etkinlikte, Seyhan Şükran Çobanoğlu Ortaokulundan 20, Yüreğir Şehit Ali Gaffar Okkan ilkokulundan 20, Seyhan Atatürk İlkokulundan 20, Yüreğir Cumhuriyet İlkokulundan 10, Seyhan Sarıhamzalı İlköğretim Okulundan 10 öğrenci ile Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü destek ekibinden 15 kişi olmak üzere toplam 95 kişiden oluşan izci grubu, kamp ve gezi çalışmalarının yapıldığı Yerköprü’de,  izcilik konusundaki hünerlerini başarıyla sergiledi.

Proje hakkında değerlendirmede bulunan Vali Hüseyin Avni Coş, uzman eğitmenler ve öğretmenler nezdinde gerçekleştirilen bu tün faaliyetlerin belirli periyodlarla süreceğini belirterek, “Bu tür sosyal etkinliklerle, çocuklarımızın ve gençlerimizin bedensel ve ruhsal yönden daha sağlıklı hale gelmelerini amaçlıyoruz. "Sevgiye Uzanan Eller Projesi"nin her geçen gün ivme kazanması ve amacına ulaşması bizleri hayli sevindiriyor. Bu proje kapsamında, çocuklarımızı topluma kazandırma, yarışma, rekabet ve başarı duygularını aşılama konusundaki çalışmalarımız kararlılıkla sürecek” dedi.