Jandarma'dan “Ağız ve Diş Sağlığının Önemi” konferansı

Adana İl Jandarma Komutanlığı’nca, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle “Ağız ve Diş Sağlığının Önemi” konusunda personel ile erbaş ve erlerin bilgilendirilmesi amacıyla Tuğgeneral Temel Cingöz Kışlasında konferans düzenlendi. Konferansa 100. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği’nde görevli Diş Hekimi Dt. Ali Demirel konuşmacı olarak katıldı.

Adana İl Jandarma Komutanlığında görevli (130) personelinin katıldığı konferansta Diş Hekimi Dt. Ali Demirel tarafından “Ağız ve Diş Sağlığı” konulu sunumda; dişleri korumak ve sağlıklı dişlere sahip olmak için uyulması gereken kurallar, diş fırçalamanın önemi ve diş bakımı, diş eti hastalıklarından korunma konuları ele alındı ve katılımcıların soruları cevaplandı.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Özkan Çokay da, düzenli dış fırçalama alışkanlığının erken yaşlarda kazanılmasının önemine işaret edilerek, personelin ileri yaşlarda dişlerin kıymetini anladığı, bu nedenle askerlik hizmeti süresince bu alışkanlığın kazanılması konusunda çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Konferans sonrasında İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Çokay, Diş Hekimi Dt. Ali Demirel ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görevli hemşireye teşekkür edilerek, günün anısına plaket ile hediye verdi.