Jeoloji Mühendisi Yastı, ''Hata yaparsınız''

Kozan Güçlendirme Dernek Başkanı ve Jeoloji Mühendisi Muhittin Yastı'dan uyarı geldi

- Uzun yıllar Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde Proje Müdürlüğü ve Adana İl Özel İdaresi İçme Suyu Müdürlüğü görevinde bulunan Jeoloji Mühendisi ve Kozan Güçlendirme Dernek Başkanı olan Muhittin Yastı, Kozan’ın susuzluğuna çare bulunması amacıyla sondaj yöntemi ile ilçeye su temin etme yönteminde yanlışlıkların olduğunu belirtip uyardı ve ekledi.  ‘Hata yapmayın’

İNTİHAR ETMEK GİBİDİR!

Kozan’ın uzun zamandır susuz kalan yerlerine su getirilmesine ait basında çıkan haberleri okuduğunda sevindiğini belirten Muhittin Yastı, bu haberlere önce sevindiğini ancak suyun getirileceği alan ile yöntemi görünce de sevincinin üzüntüye çevrildiğini belirtti. Kozan’ı Adana’ya bağlayan Adana Yolu üzerindeki daha önce sanayi ataklarının atıldığı ve çöplerin döküldüğü alandan sondaj yöntemi ile su getirmenin yanlışlığına işaret eden Yastı, ‘Bu kirlilik kısa zamanda temizlenmez. Buradan su getirmek intihar etmektir’ dedi.

ENVANTERLER ÇIKARILMALIDIR

Kozan’ın içme suyu sorununun ilçeye ait şebekelerin değişmediği sürece çözülemeyeceğini belirten Koz Güç Der Başkanı ve Jeoloji Mühendisi olan Muhuttin Yastı, öncelikle Kozan’ın su şebekesinin nerelerinin yenilendiğine, nerelerin eksik olduğuna, Kozan’a kaç litre suyun girip kaç litre suyun satıldığı gibi envanterin çıkarılarak çalışmanın yapılmasının öncelik olduğunu vurguladı. Yastı, ‘Bizim uyarılarımızı dikkate alır iseler kazanırlar’ dedi.

YAPILANLARA TEŞEKKÜR EDERİM

Kendisinin Adana İl Özel İdaresi İçme Suyu Proje Müdürlüğü görevi  sırasında Göller Bölgesi’nden 17 yerleşim merkezine  su getirmeye yönelik çalışmalarının da olduğunu belirten Yastı, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeyi değiştirip 2 terfili projenin 4 terfiye çıkarıldığını söyledi. Yastı, ‘Bizim projeyi yapmış olsalardı bugün Göller Bölgesi’nden gelen suda problem yaşamazlardı. Şuan Göller Bölgesi su projesinde işletmesi zor bir proje ortaya koydular. Yapılanlara da ellerine sağlık demek gerekir.’ İfadelerini kullandı.

UYARIMIZI DİKKATE ALIN
Sondajla su vermenin şehirlere içme suyu temininde en son düşünülmesi gereken yöntem olduğunu söyleyen Mühendis Yastı, ‘öncelik akarsulardan su temin etmekti. Yöntem budur. Sondaj ile su getirmek işletme maliyetini artırır. Kirlenme riski daha fazladır ve bu da doğru yöntem olmaz. Kozan’ın kirli bölgesine ait alandan sondaj ile  su getirmek intihar etmek olur. Bu konuda Koz Güç Der olarak yetkili konumdaki arkadaşlarımızı uyarmak isteriz. Proje konusunda duyarlı olsunlar ve yeniden gözden geçirsinler’ dedi.

 

 

GÖKSU’DAN KOZAN BARAJI’NA SU GELEBİLİR

Halen Kozan Barajı’ndaki doluluk oranını artırmak ve Kozan’ın sulama suyunda kullandığı su miktarını yükseltmek adına Feke Göksu’nun suyunu Kozan Barajı’na getirmek üzerine Koz Güç Der olarak bir çalışma başlattıklarını kaydeden Muhittin Yastı, ‘Takviye su konusunda çalışıyoruz. Ancak bu proje de maliyeti yüksek bir proje. İleriki yıllarda su miktarının daha da azalacağı düşünülecek olursa çözüm adına üzerinde çalışmaya değer proje. Biz dernek olarak boş durmuyoruz. Bütün önceliğimiz ilçenin sorunlarına çözüm bulmak adınadır’ dedi.