''Kadın Seyisler'' göreve başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında İŞKUR ve Türkiye Jokey Kulübü (TJK) destekli eğitim verilen kadın seyisler Adana Hipodromu'nda görevlerine başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında İŞKUR ve Türkiye Jokey Kulübü (TJK) destekli eğitim verilen kadın seyisler Adana Hipodromu’nda görevlerine başladı.

Proje, at yetiştiriciliği ve yarış sektöründe lisanslı kadın seyis istihdamını artırma hedefiyle Türkiye’de ilk kez lisanslı kadın seyisler yetiştirmek ve kadınların atçılık sektöründe yer almasını sağlamak amacıyla başlatıldı. Proje kapsamında Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Şanlıurfa illerinde kursa katılan kadın seyisler çiftliklerde, atlı terapi merkezlerinde ve hipodromlarda çalışmaya başlayarak iş hayatına atıldı.

Adana Hipodromunda işe başlayan kadın seyisler, iş hayatının kendilerine çok şey kazandırdığını ifade ederek, işlerini severek yaptıklarını ve kendi paralarını kazanmanın çok güzel bir duygu olduğunu söylediler.