Kanocunun talihsiz anı

Adana'da yapılan Durgunsu Kano Milli takım seçmelerinde güzelliklerin yanı sıra talihsiz bir anda yaşandı. Eleme yarışmalarının ilkinde parkuru birinci tamamladıktan sonra dengesini kaybedip suya düşen Furkan Özen'in sevinci yarım kaldı. Özen'i kurtarma botu gelene kadar yarışmacı arkadaşı yalnız bırakmadı.

Seyhan Baraj Gölü’nde geçtiğimiz hafta sonu Sarıçam Belediyesi sponsorluğunda yapılan Kano yarışlarında belirlenen 500 metrelik parkurda daha öncede başarılara imza atan Şişecam Çayırova Spor Kulübü sporcusu Furkan Özen, 6 kanocu arkadaşıyla kıyasıya bir yarışın içerisine girdi. Baştan sona kadar çekişmeli geçen yarışın bitiş çizgisini az farkla da olsa önde tamamlayan Furkan Özen, bir anda dengesini kaybederek Seyhan Baraj gölünün serin ve derin sularına düştü.

 

Bu sırada arkadaşının suya düştüğünü gören yarışmacı da Kurtarma Botu gelinceye kadar onu yalnız bırakmadı. Kendisini kurtarmaya gelen bota gelmesiyle Kano küreğini uzatan ve bota binen Furkan Özen’in daha sonra kanosu da görevliler tarafından alınarak kıyıya getirildi. Furkan Özen, “Sevinmek isterken, bir anlık dalgınlık ve hata sonucunda suya düştüm. Buz gibi suda bir süre ters dönen Kanoya tutunarak yardımın gelmesini bekledim. Böyle bir talihsiz olayı yaşamak istemezdim.” derken buruk bir sevinç yaşadı.

 

Furkan Özen, elemelerde yaşadığı talihsiz olayın ardından ise ertesi gün yapılan Final yarışında da aynı başarıya imza atarak, U 23 erkeklerde birinci olarak Milli takıma seçilmeyi başardı.